IT

ComTrade EdIT12 letnja škola završena sa uspehom

Nakon uspešne realizacije u Kragujevcu, ComTrade-ova EdIT12 letnja škola zatvara svoja vrata i u Beogradu. Ono po čemu ćemo pamtiti EdIT12 u Srbiji je svakako odličan odziv veoma kvalitetnih kandidata. To znači da su naše kolege iz razvojnog tima i HR sektora bili na “mukama”, ali takođe i da je događaj okupio mlade stručnjake koji zaista zaslužuju pažnju ugledne IT kompanije kao što je ComTrade.

Ipak, od 168 prijavljenih kandidata za EdIT12 u Beogradu, 14 najboljih imalo je priliku da razvija softversku aplikaciju u okviru projekta “Pokreni Keno igru na Facebook-u”. Projekat je podrazumevao implementaciju poznate kazino igrice korišćenjem HTML5 tehnologije, kao i integraciju igrice na platformu najpopularnije socijalne mreže na svetu, Facebook. Osim rada u najsavremenijim razvojnim okruženjima današnjice, naši “EdITovci” su imali prilike da rade u simuliranom biznis okruženju i vide kako izgleda razvoj projekta u velikoj IT kompaniji.

Tokom ovih 10 uzbudljivih dana, istakao se Boban Ćirković koji je osvojio nagradu za najboljeg polaznika, kao i Vlada Kočinac, Bojan Ralić i Ivan Jovanović , članovi tima “Konstruktori” koji je proglašen za najbolji ispred timova “The IT Crowd”, “Jacksons 4″ i “Editors”. Sve nagrade i diplome uručene su tokom ceremonije zatvaranja u petak 27. jula, kada su pojedinačni timovi predstavili rešenja nastala u toku ovogodišnje ComTrade EdIT škole.

Naš cilj je da pomognemo mladim ljudima na početku karijere i to kroz jedinstvenu obuku koja ih stavlja u poziciju da uče radeći, ne samo o novim tehnologijama već i o tome kako se vode projekti i kako se uspešno grade timovi.

Sada nas očekuju ComTrade EdIT12 škole u Ljubljani, Sarajevu i Mariboru. Dakle – EdIT leto se nastavlja!

Leave a Reply