IT

ComTrade ITSS podržao četvrtu Srpsku informatičku olimpijadu

Uz podršku kompanije ComTrade ITSS, 29. i 30. maja u prostorijama Računarske gimnazije i Računarskog fakulteta održana je četvrta Srpska informatička olimpijada. ComTrade ITSS je podržao organizaciju ovog događaja tako što je obezbedio nagade za pobednike.

Četvrta Srpska informatička olimpijada za učenike osnovnih i srednjih škola privukla je oko 60 takmičara iz cele Srbije, a organizatori su bili Ministarstvo prosvete, Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoja i Društvo matematičara Srbije.

Četiri najbolja srednjoškolca iz Srbije će predstavljati svoju zemlju na 22. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja će se od 14. do 21. avgusta održati u Kanadi. Njihova imena su:

  • Luka Milićević, Matematička gimnazija, Beograd
  • Dušan Zdravković, Gimnazija “Svetozar Marković”, Niš
  • Boris Grubić, Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj”, Novi Sad
  • Nemanja Trifunović, Matematička Gimnazija, Beograd

ComTrade IT Solutions and Services prepoznaje informatičko obrazovanje mladih generacija kao prioritet Srbije i pitanje od izuzetnog značaja ne samo za razvoj informacionih i komunikacionih tehnologija i informacionog društva, nego i za prosperitet celokupnog društva. Stoga je kompanija sa velikim zadovoljstvom dodelila nagrade za po pet najboljih takmičara među osnovcima i

Leave a Reply