Događaji · IT

ComTrade potpisao ugovor sa kompanijom LG

Kompanija ComTrade Group potpisala je ugovor sa LG electronicsom o prodaji proizvoda te južnokorejske kompanije na tržištu Srbije.

Vrednost posla nije precizirana, ali je navedeno da će kompanija ComTrade zbog tog ugovora ostvariti rast prometa od 30 miliona evra godišnje. „Krajnji cilj je da se LG kroz distribuciju proizvoda zainteresuje za srpsko tržiste i počne proizvodnju u Srbiji“, rekao je predsednik ComTrade Groupa Veselin Jevrosimović.

Predsednik LG electronicsa za istočnu i centralnu Evropu Allan Song rekao je da je ta kompanija sada među prva tri brenda u svetu, a plan je da postpisivanjem postane jedan od prva dva brenda u regionu.

“Srbija je jedno od najvažnijih tržišta i neizbežno je da budemo ovde prisutni”, rekao je Songa, dodajući da srpsko tržište ima veliki potencijal.

Prema njegovim rečima, u prvoj fazi relizacije ovog ugovora na tržistu Srbije prodavaće se video uređaji, tv, plazme, a u narednoj fazi to će biti i kućni aparati, kao što su frižideri i usisivači. Kompanija LG electronics je, kako je rečeno, jedna od najvećih svetskih proizvođača digitalih uredjaja i digitalnih ekrana. Prodaje je ove godine veća za 22 odsto nego prošle, a godišnji prihod je oko 50 milijardi dolara.

Leave a Reply