IT

“ComTrade” preuzeo bosanski “INSoft”

Kompanija “ComTrade Group” juče je u Sarajevu objavila akviziciju softverske firme “INSoft”, koja je vodeći provajder IT sigurnosnih rešenja u Bosni i Hercegovini.

Ova akvizicija doprinosi da “ComTrade” grupacija upotpuni i ojača svoj portfolio rešenjima za finansijske institucije, što predstavlja jedno od strateških pravaca kompanijskog delovanja, navedeno je u saopštenju te kompanije.

“Odluka o preuzimanju je u skladu sa strategijom kompanije, koja očekuje unapređenje poslovanja u polju razvoja i prodaje IT rešenja u Adriatik regionu. Osnovni razlozi za akviziciju “INSofta” leže u činjenici da je ta softverska kuća razvila IT investment banking rešenje, sa kvalitetnom bazom kupaca u ovom regionu, kao i da poseduje vrhunsko znanje na polju razvoja rešenja za finansijske institucije”, poručili su iz “ComTrade”.

Integrišući investiciono bankarsko rešenje, “ComTrade Group” ovim upotpunjuje svoj portfolio rešenja za bankarske institucije i na taj način postaje vodeći provajder ovih rešenja na bosanskom tržištu, kao i jedna od kompanija koja bankama i brokerskim kućama u Adriatik regiji nudi kompletna rešenja iz ove oblasti.

Leave a Reply