IT

ComTrade u Ljubljani otvorio novi najveći razvojni softverski centar u regionu

Povodom useljanja u svoje nove prostorije u Feniks poslovnom centru u Ljubljani, vodeći međunarodni proizvođač softverskih rešenja ComTrade Grupacija, priredio je danas svečani prijem. Na događaju su prisustvovale visoke zvanice iz privrednog, političkog diplomatskog života zemlje, poslovni partneri, zaposleni i druge zvanice.

U izjavi povodom ulaska u novi poslovni prostor, Predsednik ComTrade Grupacije Veselin Jevrosimović je naglasio značaj odeljenja lociranih u Sloveniji za strategiju cele matične kompanije: „Slovenija je oduvek imala veoma važnu ulogu za razvoj kapaciteta Grupacije u oblasti softverskih rešenja. Sa optimizmom gledamo u budućnost i nastavićemo da upošljavamo veliki broj stručnjaka u regionu. Takođe nameravamo da održimo reputaciju savremene evropske kompanije čija se pametna IT rešenja odlikuju visokim kvalitetom, reputaciju koju smo više od 20 godina gradili kroz saradnju sa međunarodnim kompanijama kao što su HP, Bally, Itron, Simobil, Telekom Austria Group, Citrix i druge. Izgradili smo najveći „cloud“ u regiji koji ima preko 1000 virtuelnih servera. Radujemo se da klijente dočekamo u našem novom domu: modernom, energetski efikasnom i veoma reprezentativnom“, zaključio je Veselin Jevrosimović.

Na okruglom stolu pod imenom „Razvoj trendovi i vizija IT tržišta“ na kojem su učestvovali predstavnici kompanije ComTrade Gregor Smrekar, direktor ComTrade za internacionalni biznis i Matej Šošterić poslovni direktor ComTrade za Sloveniju, kao i dva specijalna gosta Samo Hribar Milić, predsednik i direktor Privredne komore Slovenije i Iztok Klančnik direktor HP Slovenija. Glavna tema na okruglom stolu bila je fokusirana na međunarodnu saradnju i patnerstvo sa našim vendorima i klijentima. Gregor Smrekar je između ostalog naglasio da je kompanija ComTrade najveći izvoznik softvera u Sloveniji, i da dosadašnji izvoz iznosi preko pola milijarde dolara.

Ovim potezom, kompanija je otvrdila da Slovenija igra važnu ulogu u realizaciji internacionalne strategije razvoja. Sa razvojnim centrima u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini i mrežom prodajnih kancelarija u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Irskoj, Švajcarskoj i Austriji, ComTrade Grupacija je jedna od najistaknutijih IT kompanija u regionu koja zapošljava najtalentovanije lokalne stručnjake u oblasti IT rešenja.

Leave a Reply