IT

ComTrade unapređuje obrazovanje u regionu

Kompanija ComTrade je sopstvenim snagama proizvela aplikaciju za elektronsko učenje pod nazivom Teach.Me. Ovaj domaći proizvod predstavlja spoj efikasnog sistema za obezbeđivanje sigurnog internet okruženja za najmlađe korisnike, ali u isto vreme pruža širok spektar mogućnosti za unapređenje nastave. Po ocenama stručnjaka, softversko rešenje ispunjava sve najmodernije svetske standarde koji važe u ovoj oblasti uključujući i tzv. roditeljsku kontrolu (Parental Control).

Interfejs aplikacije Teach.me

Softver će se isporučivati zajedno sa prenosivim ClassMate PC – MiniBook računarima, proizvedenim takođe u ComTrade-u. Ovaj paket je namenjen za upotrebu u osnovnim školama. Očekuje se da se softver i hardver uskoro nađu i u slobodnoj prodaji, kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama u regionu.

Procenjuje se da će uvođenje mobilne e-learning platforme poslednje generacije u škole značajno unaprediti sistem obrazovanja u Srbiji i šire, pogotovo što je na izradi softverskog rešenja radilo preko 100 inžinjera i programera iz Srbije. Rešenje će javnosti biti predstavljeno u toku edukativno-poslovne manifestacije Fabrika Znanja, koja počinje 7.septembra u Beogradu.

Leave a Reply