Connected TV Awards 2013
IT

“Connected TV” nagrada za Ericsson LTE rešenje

Kompanija Ericsson dobila je Connected TV nagradu, za svoje rešenje emitovanja video sadržaja putem LTE mreže, u kategoriji „Izuzetnih tehnoloških inovacija“. Kako korisnici sve više žele televiziju na svakom koraku i u svakom trenutku, Ericsson je kroz svoje rešenje omogućio operatorima, kao i njihovim medijskim partnerima, da pruže usluge i servise najvišeg kvaliteta uz ekonomičniju distribuciju putem LTE mreže, koja će uz sve navedeno, doneti i nove mogućnosti zarade.

Connected TV nagrada dodeljuje se od 2011. godine za tehnološke inovacije, pozitivan uticaj na razvoj tržišta i unapređenje načina poslovanja u ovom segmentu.

Connected TV Awards 2013

„Ova nagrada je još jedna potvrda Ericssonove pozicije na polju emitovanja sadržaja putem LTE mreže. Mi smo jedina kompanija koja može da integrisano ponudi uvid u navike potrošača, višegodišnju ekspertizu, u domenu mobilnih mreža, i to sa liderske pozicije u segmentu kompresije video materijala, koju kompanija drži duže od 20 godina“, rekao je Ove Anebig, potpredsednik i direktor TV sektora kompanije Ericsson.

Ericsson operatorima danas može da ponudi jedino kompletno rešenje za emitovanje video sadržaja putem LTE mreže, sa konstantnim kvalitetom čak i na gusto naseljenim lokacijama, poput centara gradova ili čak sportskih stadiona. Ovo rešenje, koje je predstavljeno na Mobile World kongresu 2013 u Barseloni, objedinjuje tri nova tehnološka standarda:

HEVC (High Efficiency Video Coding) – novi standard za kompresiju videa, koji omogućava rasterećivanje propusnog opsega mreže (bandwidth), tokom distribucije video sadržaja, za gotovo 50% u odnosu na MPEG-4 AVC.

MPEG DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH) – koji pojednostavljuje i standardizuje distribuciju sadržaja na različite uređaje korisnika omogućavajući bolji kvalitet usluge, višu efikasnost, kao i nove mogućnosti za same operatore.

eMBMS (Evolved Multimedia Broadcast Multicast Service) – 3GPP standard koji omogućava efikasniju distribuciju servisa u okviru mobilne mreže.

Leave a Reply