Događaji · IT

Danas u Novom Sadu startuje “Sinergija 08”

Na Novosadskom sajmu danas će biti otvorena osma informatička manifestacija “Sinergija 08”, najveća i najuglednija IT konferencija u regionu jugoistočne Evrope, koja će trajati do 17. oktobra, u organizaciji kompanije “Majkrosoft” (Microsoft).

Na “Sinergiji 08”, kako su najavili organizatori, očekuje se više od hiljadu IT profesionalaca iz zemlje i regiona, preko 100 akreditovanih novinara, a posetioci će na rekordnih 120 predavanja imati prilike da čuju sve o najnovijim kretanjima na tržištu informacionih tehnologija. Od 2001. godine, kada je u beogradskom Centru “Sava” održana prva “Sinergija”, ta manifestacija je postala sinonim za inovacije i edukaciju, a osma po redu “Sinergija” donosi brojne novitete i obara sve do sada postavljene rekorde, po broju posetilaca, novinara i predavanja, a posetioci će moći da čuju sve o najnovijim “Majkrosoftovim” proizvodima i tehnologijama.

Akcenat “Sinergije 08” stavljen je na nekoliko oblasti, među kojima je predstavljanje novih proizvoda kao što su novi “Majkrosoft SQL Server”, “Vindouz server 2008” (Windows), kao i tehnologija virtuelizacije, koja će biti primenjena u praksi na konferenciji i dostupna učesnicima.

Na “Sinergiji” će biti priređeno “on lajn” takmičenje pod nazivom “Hack The Gate” (hakujte vrata), u traženju propusta kod Web aplikacija u kojem se simulira internet prodavnica kao meta napada zlonamernih hakera.

Finale takmičenja je zakazano za vreme trajanja “Sinergije 08”, gde će najboljih pet odmeriti snage uživo u realnoj borbi pred posetiocima konferencije, a najuspešnije čekaju vredne nagrade.

O dnevnim dešavanjima sa “Sinergije 08” izveštavaće “Sinergija Radio”, koji će voditi Zoran Modli, a za tu priliku dešavanja u Master centru prenosiće uživo internet televizija “Sinergija TV”.

“Sinergija” tim je za učesnike konferencije pripremio rok spektakl, koncert poznate rok grupe “Električni orgazam”, a biće priređena i izložba najjačih računara “PC Fest”, kutak za igrače kompjuterskih igara “Games Corner” i takmičenje u popularnoj igri “Rock Band”, kao i mnogi drugi sadržaji pripremljeni specijalno za “Sinergiju 08” i njene učesnike.

Leave a Reply