IT

Daniel Singer ima 14 godina i svoje IT carstvo!

Daniel Singer iz Los Anđelesa ima samo 14 godina i već je na čelu malog tehnološkog carstva.

Nedavno je od investitora dobio 200.000 USD, ima dva patenta, šest radnika i više od tri miliona korisnika svojih usluga, a sve zahvaljujući tome što je vratio komunikaciju na Internetu na staro – na anonimnost.

youtell

On je svoju prvu, sad već vrlo popularnu Internet stranicu – “YouTell“, pokrenuo pre samo dve godine. Zaslužan je za celu ideju, ali su ipak roditelji malo pomogli oko poslovnog dela.

Stranicu “YouTell” je kao mladi entuzijasta napravio uz pomoć očevog prijatelja koji mu je pomogao u programiranju, koja je danas vrlo je popularna među korisnicima mreže “Facebook”, jer omogućuje anonimnu komunikaciju.

Korisnici “Facebook”-a, naime, mogu prijateljima da kažu sve što žele, a primaoci neće znati ko im je poslao poruku nego samo da je stigla od nekog sa liste prijatelja. “YouTell” se pri tom i reklamira sloganom: “Stavljamo u iskušenje brutalnu iskrenost onih koji vas poznaju najbolje’.

Budući da omogućuje anonimno dopisivanje stranica je i potencijalna platforma za zlostavljanje preko Interneta. Ipak, Singer veruje da se to neće događati jer nasilnici vole da imaju publiku, a upravo im to na “YouTell”-u nije omogućeno.

Zbog jedinstvene tehnologije stranice Singer je uspeo da registruje i dva patenta, čija prava deli sa ocem.

Singerova mlada kompanija ima šest radnika među kojima je i PR agent za odnose s javnošću, a uz Daniela i njegovog oca, u firmi su još dvoje zaposlenih za stalno, a dvoje na honorarni ugovor.

Danijelov potencijal, prepoznao je brazilski fond “ArpexCapital” koji je u kompaniju uložio 200.000 USD koji su iskorišćeni za razvoj aplikacije Backdoor za mobilne “Apple” uređaje kojima korisnici mogu da šalju takođe anonimne poruke prijateljima na “Facebook” i “Google+”. Izvor:B92-Ekapija

Leave a Reply