Događaji · IT

DataLab na Ljubljanskoj berzi

DataLab Tehnologije d.d. je 17. juna 2008. godine, od strane Agencije za trgovinu hartijama od vrednosti (Slovenian Agency for stock market -ATVP), dobila odluku, u kojoj se potvrđuje prospekt za ulazak deonica Datalaba na berzu.

16. juna 2008. Ljubljanskoj berzi je predat i podnesak o stavljanju 106.519 običnih deonica ovog društva u ulaznu kotaciju. Očekuje se da će trgovina na berzi započeti u narednim nedeljama.

Ponosni što će Datalab tako postati prvo IT preduzeće u Sloveniji, koje će svoje deonice uključiti u trgovinu na Ljubljanskoj berzi. Ovo je važan korak u razvoju društva, ključ za dostizanje dugoročnih ciljeva i ispunjenje strategije usmerene daljem rastu.

Posle više od deset godina rada i stalnog razvoja, u ovoj kompaniji smatraju da je došao trenutak kada su spremni da se suoče sa novim izazovom – poslovanjem u okviru javnog deoničarskog društva.

Ulazak na berzu će otvoriti nove mogućnosti u finansiranju razvoja (kako organskog, tako i kroz preuzimanja), što će utvrditi položaj ove kompanije kao vodećeg regionalnog ponuđača ERP programske opreme i omogućiti im ulazak na nova tržišta u srednjoj i istočnoj Evropi.

Leave a Reply