IT

Dell osvaja Evropu

Predsednik uprave kompanije Dell, Michael Dell, otvorio je u poljskom gradu Lođu dosad najnapredniju fabriku ove IT kompanije. Dell se pridružio radnicima fabrike, korisnicima, članovima poljske vlade i lokalnih vlasti, te kooperanata na ceremoniji u čast otvaranja. Fabrika će im, kažu u Dellu, olakšati podršku rastućem broju korisnika u Srednjoj i istočnoj Evropu te će značajno unaprediti i ubrzati vreme isporuka.

„Dellov uspeh u poslovanju temeljen je na spoju iskustva i proizvodnje sa dubokim razumevanjem korisničkih potreba,“ izjavio je Michael Dell. „Znali smo da ćemo u ovoj regiji morati da smestimo našu proizvodnju, pre svega zbog rastućih potreba u Srednjoj i istočnoj Evropi. Našim pogonima u Lođu možemo pružiti vrhunsku uslugu i održati kvalitetno prisustvo na tržištu,“ dodao je Dell. Proizvodni pogon u Poljskoj predstavlja značajno Dellovo ulaganje u regiju i odražava njenu važnost za poslovanje kompanije.

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa  predanosti kompanije Dell ka podršci lokalnoj zajednici i očuvanju okoline, Dellova fabrika u Lođu pokrenula je niz projekata na lokalnom nivou. Među njima su Dellova donacija za dve  škole u samomo Lođu, vrednosti 35 hiljada američkih dolara, te akcija u kojoj je više od stotinu Dellovih radnika posadilo drveće u prirodnom parku Lublinek.

Dell je u pogon na površini od 37 hiljada kvadratnih metara u Poljskoj uložio 292 miliona američkih dolara. Trenutno je u fabrici zaposleno 1200 radnika, a pogon će proizvoditi Latitude i Inspiron prenosne računare.

Leave a Reply