IT

Dell preuzeo Quest Software

 Dell je dovršio akviziciju Quest Software, nagrađivane IT usluge softvera za upravljanje. Quest nudi široki izbor softverskih rešenja koje pojednostavljuju i rešavaju česte IT izazove za organizacije širom sveta.

“Preuzimanje kompanije Quest Software je ogroman korak na Dellovom putu jačanja naših end-to-end IT mogućnosti, osnaživanje naših korisnika kako bi ostvarili veću vrednost u njihovim ulaganjima u Dell tehnologiju, kao i njihovog ukupnog IT okruženja”, izjavio je John Swainson, predsednik Dell softvera. “Mi ispunjavamo ključne potrebe naših klijenata pomažući im da iskoriste „cloud“ okruženje, podržavajući ‘donesi-sopstveni-uređaj’ u preduzeće kao i implementaciju mobilnih aplikacija i virtualizaciju s ciljem poboljšavanja poslovnih rezultata. Uključivanjem Quest Software u Dellov portfolio softvera proširuje naš vodeći paket rešenja na širi krug kupaca i partnera istovremeno pojednostavljujući operacije, maksimizirajući produktivnost radne snage i ostvarujući brže rezultate.”

Quest podržava heterogene i nove generacije virtualnih „cloud“ okruženja sa širokim rasponom noviteta koji su vrlo komplementarni Dellovom prilagodljivom dizajnerskom pristupu srednjem tržištu. Quest pruža kritične komponente koje proširuju i unapređuju mogućnosti Dellovih softvera u četiri strateška područja: Sistem Upravljanja, Sigurnost, Poslovna Inteligencija i Aplikacije.

• Sistem Upravljanja – Quest Performance Monitoring Solutions u kombinaciji s vodećim  mogućnostima Dell Boomi, Dell AppAssure i Dell KACE osiguravaju stalno praćenje i upravljanje rešenjima.

• Sigurnost – Quest One Identity Solutions s Dell SONICWALL i Dell SecureWorks ostvaruju sveobuhvatna „edge – to – core“ sigurnosna rešenja.

• Poslovna inteligencija – Quest vRanger i NetVault Backup linije proizvoda dopunjavaju Dell AppAssure kako bi pojednostavili zaštitu podataka pružajući backup i recovery rešenja preko fizičkih, virtualnih, aplikacijiskih i „cloud“ okruženja.

• Aplikacije – Quest pomaže svojim klijentima u upravljanju ključnim Microsoft Exchange, Active Directory i SharePoint okruženjima, a Quest vFoglight proizvod omogućava upravljanje aplikacijama za široki spektar ključnih poslovnih aplikacija. Zajedno s Dellovim Wyse desktop proizvodima virtualizacije i Dellovom SONICWALL novom generacijom firewalla, Quest može pružiti upravljanje Client Systems proizvodima za isporuku, osiguravanje i upravljanje okruženjima krajnjih korisnika.

“Mogućnosti rasta tržišta vodećih strateških IT dobavljača i dalje se razvija i širi, a uz uključivanje Questa, Dell značajno proširuje i poboljšava svoje softverske mogućnosti i nalazi se u jedinstvenoj poziciji kako bi ponudio kompletna end-to-end IT rešenja za klijente “, dodao je Matt Eastwood, potpredsednik i generalni menadžer IDC Group. “Kao što kupci iz srednjih tj. velikih poduzeća traže moćno, ali jednostavno korišćenje poslovnih rešenja u ključnim područjima kao što su sistemi upravljanja, zaštite podataka i poslovne inteligencije, Dell bi trebalo uzeti u obzir radi sopstvenih vodećih doprinosa preko softvera, uređaja i usluga.”

Quest na globalnom nivou dostiže više od 100 hiljada klijenata, 5.000 partnera, 1500 prodanih softvera i marketinških stručnjaka te 1300 programera softvera iz Dell Software Group, te se temelji na više od 1 milijarde dolara godišnjeg prihoda u softver poslovanju.

“Kao dugogodišnji strateški partner Della i Questa, Insight se raduje nastavku putovanja što je značajan posao u sklopu Dell PartnerDirect kanala programa koji podržava našu isporuku inovativnih rešenja i stručnih usluga”, izjavio je Kenneth Lamneck, predsednik i izvršni direktor Insight Enterprises, Inc. “Zajedno, Dell Software i Quest pružaju snažnu kombinaciju sistema upravljanja, sigurnosti, poslovne inteligencije i aplikacija softvera koja je u skladu s vrednostima kompanije Insights kao jedinog izvora za naše klijente s raznolikim IT potrebama.”

Na temelju očekivane kupovine vezane uz preuzimanje Questa, Dell procenjuje dva do tri posto redukovanog non-GAAP prihoda po deonici u fiskalnoj 2013. godini i 4 do 5 centi u fiskalnoj 2014. godini. Kompanija očekuje da će Quest biti sastavni deo non-GAAP prihoda u prvom kvartalu fiskalne 2015. dodine.

Deoničari Quest Software odobrili su akviziciju Quest by Dell na sastanku deoničara sazvanog 25. septembra 2012.

Leave a Reply