IT

Deloitte: Dve srpske IT firme u 50 najboljih

Dve srpske IT kompanije plasirale su se u 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u centralnoj Evropi, objavila je konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte.

Treće mesto na ovogodišnjoj rang-listi “Tehnology Fast 50” zauzela je kompanija “High Tech Engineering Center“, s petogodišnjim rastom prihoda od 1,77 odsto.

Na 18. mestu našla se srpska kompanija “Bitgear Wireless Design services“, koja se bavi elektronikom i ima petogodišnji rast prihoda od 759 odsto.

deloitte

Ovogodišnji pobednik je mađarska onlajn kompanija koja se bavi nekretninama (Szallas.hu Kft), koja se na toj listi našla prvi put, s petogodišnjim rastom prihoda od 2,26 odsto.

Projekat “Tehnology Fast 50” u Srbiji se sprovodi već sedam godina, dok se u centralnoj Evropi realizuje 15 godina, a uslov za plasman na toj listi je da kompanije tokom poslednjih pet godina ostvaruju prihode veće od 50.000 evra.

Na ovogodišnjoj listi našle su se kompanije iz 10 zemalja centralne Evrope – Srbije, Poljske, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Litvanije, Slovačke, Estonije i Bugarske.

Pored liste najbrže rastućih tehnoloških kompanija, Deloitte svake godine objavljuje i rang-liste “Zvezda u usponu” (Rising stars) i listu “Velikih 5” (Big 5).

Uslov za plasman za listu “Zvezde u usponu” je da su prihodi kompanije u poslednje tri godine veći od 30.000 evra, dok za plasman na listi “Velikih 5” važe isti uslovi kao i za “Fast 50”, s tim što kompanije moraju da imaju godišnji prihod veći od 25 miliona evra u 2013. godini.

Mađarska kompanija “Distinction Kft” je ove godine najbolje plasirana na listi “Zvezde u usponu”, a kategoriji “Velikih 5”, kao i prošle godine, na prvom mestu se našla poljska firma “GOCLEVER”.

Leave a Reply