Događaji · Hardware · IT

Desk predstavio serverska rešenja za mala i srednja preduzeća

Na ovogodišnjoj Sinergiji Desk je predstavio svoja serverska rešenja za mala i srednja preduzeća.

Posetioci Sinergije imali su priliku da u Expo delu, na Desk-ovom štandu vide dva Tower i dva Rack serverska rešenja, kao i jedan storidž. Uz kvalitetan promotivni materijal i ljubazno osoblje zaduženo za prezentovanje ponude, svi zainteresovani su mogli mnogo toga da nauče o serverima, kao i ostalim proizvodima, koji se nalaze u Desk-ovoj ponudi. Prvi “DESK brand” server je projektovan 2001. godine i od tada se dosledno radi na unapređenju ove grupe proizvoda.

DESK radne stanice i serveri su bazirani na Intel platformama i po karakteristikama i kvalitetu ne zaostaju za proizvodima svetski poznatih proizvođača. Istovremeno korisniku pružaju dodatnu fleksibilnost u konfigurisanju, bržu isporuku i kvalitetnu podršku u instalaciji i eksploataciji. Ono na čemu se u DESK-u posebno insistira je: poštovanje garancije i pružanje vrhunske podrške, jer su to, najčešće, i presudni faktori prilikom donošenje odluke o kupovini servera.

Osim izložbenog dela, Desk je svoje učešće Sinergija 08 „obogatio” sponzorstvom Hack The Gate igrice, organizovane u saradnji sa Microsoft kancelarijom, obezbedivši servere na kojima je bio postavljen Hack the gate WebShop. Svi učesnici Sinergije08, koji su želeli da oprobaju svoje hakersko umeće,mogli su da se prijave za takmičenje.

HTG je zamišljen kao online igrica u kojoj je trebalo naći propust u web aplikaciji. Igra je simulirala čestu situaciju u svetu interneta: internet prodavnicu kao metu napada zlonamernih hakera. Cilj je bio da se posetioci zainteresuju za bezbednost Microsoft-ovih platformi, odnosno da kroz igru nauče kako da pravilno iskoriste sav bezbednosni potencijal koji one donose.

Igra je započeta dve nedelje pre zvaničnog početka konferencije, kada su organizovane kvalifikacije, a u četvrtak 16.10 u 16h održano je veliko finale u kome se takmičilo pet najboljih hakera. Sve učesnike finala očekivale su vredne nagrade koje su sponzorisali Desk, Cooler Master, intel, Direct Link i Microsoft.

Leave a Reply