IT

Devojčice i IT tehnologije

Povodom Međunarodnog dana devojčica u IKT-u, u Naučnom klubu CPN-a organizuje se radionica o programiranju za devojčice sedmog i osmog razreda 

Centar za promociju nauke, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Uprava za rodnu ravnopravnost organizuju prvu radionicu „Programiranje se lako uči“ iz serije CPN radionica „Prvi korak ka uspešnoj i ravnopravnoj IKT karijeri“. Ove radionice organizuju se u okviru obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u IKT-u, u četvrtak, 24. aprila, a u njima će učestvovati devojčice koje pohađaju sedmi i osmi razred osnovne škole.

cpn


Istim povodom, 24. aprila, u 10 časova, u Medija centru se održava konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeno istraživanje „Uloga znanja iz oblasti IKT-a i položaj žena na tržištu rada“.


Cilj ovih radionica je da se devojčice zainteresuju za upisivanje srednjih škola i studiranje fakulteta tehničkih usmerenja, kao i za buduća IT zaposlenja.
Kroz ovu aktivnost, devojčicama će se približiti korišćenje savremenih tehnologija i pokazati da programiranje može da bude zabavno i da ga nije teško savladati.
Javni časovi biće održani u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, u zgradi stare Robne kuće „Beograd“, u Knez Mihailovoj 5, 2. sprat.

Leave a Reply