IT · Telekomunikacije

Digitalizacija u Srbiji odložena za jun 2015.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom o aktivnostima koje nadležne državne institucije preduzimaju u cilju završetka procesa digitalizacije u Srbiji, kao i izazovima sa kojima susreću u realizaciji tog cilja.

Ljajić je tokom sastanka naveo da su Vlada i resorno ministarstvo završetak projekta digitalizacije postavili među prioritetne ciljeve, i izrazio uverenje da će taj proces, uprkos kašnjenju zbog zastoja u aktivnostima u prethodnih nekoliko godina, biti okončan do juna 2015. godine.

On je istakao i da će svi raspoloživi kapaciteti Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u narednom periodu biti usmereni na završetak procesa digitalizacije, i napomenuo da očekuje da se prvi rezultati prikažu u prvom kvartalu 2013. godine.

Dežer je naglasio da je krajnji rok za završetak procesa digitalizacije na prostoru čitave Evrope 17. jun 2015. godine, i ukazao na spremnost EU da nastavi sa učešćem u finasiranju ovog projekta u Srbiji kako bi on bio završen na vreme.

3 thoughts on “Digitalizacija u Srbiji odložena za jun 2015.

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  “Ljajić je tokom sastanka naveo da su Vlada i resorno ministarstvo završetak projekta digitalizacije postavili među prioritetne ciljeve, i izrazio uverenje da će taj proces, uprkos kašnjenju zbog zastoja u aktivnostima u prethodnih nekoliko godina, biti okončan do juna 2015. godine”, pise u gornjem tekstu.

  Medjutim, tako ne pise u Odluci o izmenama strategije za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji: http://www.ratel.rs/upload/documents/Regulativa/Strategije/Odluka%20o%20izmenama%20strategije%20za%20ASO%20SG18-12.pdf

  Jun 2015. ne pominje se u ovoj odluci.

 2. Aca

  Нисмо ми баш нормални. Има да цркнемо трчећи за европским процесима и стандардима. Само трошимо паре на будалаштине уместо да се окренемо опоравку наше привреде.

 3. simdrag

  Mi se u Pećini-ama najbolje snalazimo, ne vidim čemu bi ovo moglo nama služiti sem da nam remeti mir vekovnih praljudi.

Leave a Reply