IT

Dinkić najavio da će u okviru projekta “Digitalna škola” u više od 400 škola biti instalirani kompjuteri

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će u okviru projekta “Digitalna škola” u više od 400 škola biti instalirani kompjuteri kako bi se poboljšala informatička pismenost dece u Srbiji.

Dinkić je u obraćanju učesnicima edukativno-poslovne manifestacije “Fabrika znanja“, koju je organizovala kompanija “Komtrejd” u svom tehnološkom centru na Novom Beogradu, rekao da Vlada podržava skupove posvećene informacionim tehnologijama.

On je đacima iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore koji su prisustvovali otvaranju “Fabrike znanja” poručio da je budućnost u tehničkim naukama, a ne u pravnoj i ekonomskoj struci koje su najtraženije među studentima, i pozvao ih da upisuju tehničke fakultete.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, koji je otvorio ovaj skup, naglasio je da ulaganje u obrazovanje jača konkurentnost privrede, što je veoma važno za borbu protiv ekonomske krize i uključivanje jedne zemlje u međunarodnu podelu rada.

“Fabrika znanja”, koja se ove godine održava od 7. do 10. septembra, jeste regionalni skup posvećen informacionim tehnologijama koji drugi put zaredom organizuje kompanija “Komtrejd”.

U okviru manifestacije, koja će okupiti domaće IT stručnjake, predavače iz uglednih svetskih kompanija, poslovne ljude i zvaničnike iz više država u regionu, kao i učenike i studente, biće organizovani stručni okrugli stolovi, predavanja i prezentacije softverskih rešenja.

Otvaranju “Fabrike znanja” prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević, ministar prosvete Žarko Obradović, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin i brojni privrednici.

Leave a Reply