IT · Telekomunikacije

Direktan prenos hirurških operacija u visokoj rezoluciji

Po prvi put u Srbiji učesnici jednog medicinskog seminara će biti u prilici da posmatraju uživo operacije u visokoj rezoluciji. Zahvaljujući saradnji Centra za endokrinu hirurgiju i kompanije Algotech, ove operacije će biti prenošene preko LifeSize Conference sistema.

Seminar posvećen lečenju Gravesove bolesti biće održan 9. i 10. aprila u prostorijama Centra za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. Kompanija Algotech je pomogla ovaj skup time što je ustupila LifeSize rešenje za video konferencije i pružila kompletnu tehničku podršku potrebnu za realizaciju prenosa.

Tokom praktičnog dela seminara najeminentniji eksperti na polju endokrine hirurgije će izvesti šest hirurških zahvata. Čak 60 hirurga prisustvovaće ovim operacijama iz amfiteatra, i imaće mogućnost da istovremeno posmatra i komunicira sa hirurškim timom.

„Objašnjavati hirušku proceduru pomoću slajdova je sjajno, ali omogućiti kompletnom amfiteatru da iz prve ruke vidi zahvat i postavlja pitanja tokom trajanja operacije je od velikog značaja za unapređenje njihovog znanja“, rekao je prof. Dr. Ivan Paunović, predsednik Udruženja endokrinih hirurga Srbije.

„LifeSize Conference rešenje je našlo veliku primenu u svetu nauke. Mi se nadamo da će u budućnosti i naši stručnjaci i studenti moći da uče od najpoznatijih svetskih naučnika, bez potrebe da napuste svoje učionice“, rekao je Aleksandar Bakoč, direktor kompanije Algotech Srbija.

Leave a Reply