Događaji · IT

Diskobolos 2008 – prezentacija prijavljenih radova

Pod pokroviteljstvom Evropske privredne komore i Evropske asocijacije profesionalnih informatičkih udruženja, juče je stručni žiri sastavljen od predstavinka privrednih komora i ICT asocijacija regiona, eksperata Vlade Srbije i privrednih uglednika, u svečanoj sali Privredne komore Srbije na Terazijama, prisustvovao prezentacijama 55 najuspešnijih ostvarenja u primeni savremenih informatičkih tehnologija u privredi i vanprivredi, nominovanih za priznanje DISKOBOLOS 2008.

Predstavljena su informatička rešenja sednica i portali Vlade Slovenije, Vlade Crne Gore, Vlade BIH kao i pokrajinskog veća Vojvodine. Posebnu pažnju privukla su i rešenja u hrvatskom zdravstvu i slovenačkom školstvu a od srpskih predstavnika istakli su se: Mostogradnja, Dunav put, Telekom Srbija, PTT, Narodna banka Srbije, Jat Airways, Ministarstvo zdravlja, Delta sport, Beogradski univerzitet, DDOR Novi Sad i drugi. Ove godine primećen je i značajni porast inostranih kandidatura tako da su pristigla rešenja čak iz Južne Afrike i Kenije a naročito interesantna bila je i direktna on-line prezentacija Shilpa Sayura Project-a obavljena od strane firme e-fuzion iz Sri Lanke kojom su prikazane mogućnosti i neophodnost širenja informatičke pismenosti čak i u ruralnim područjima.

Završna ceremonija uručenja priznanja Diskobolos održaće se 18. decembra 2008 u hotelu Continental Beograd sa početkom od 20.00 h.

Leave a Reply