IT

Diskobolos za servis za elektronsku komunikaciju između organa državne uprave

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Vlade Republike Srbije dobitnik je glavne nagrade „Diskobolos“ za 2013. godinu u kategoriji upravljanje za servis za elektronsku komunikaciju između organa državne uprave (@GovHostMail System).

Reč je o servisu za elektronsku komunikaciju između organa državne uprave koji je zasnovan na hardversko-softverskoj infrastrukturi koja radi u aktiv/pasiv klasteru i kroz koju prolazi više od 50.000 poruka na dnevnom nivou.

Pomenuti sistem sadrži više od 12.000 aktivnih imejl naloga organa državne uprave.

diskobolos

Nagrada „Diskobolos“ predstavlja potvrdu primene modernog poslovanja i priznanje najuspešnijim ostvarenjima u primeni savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija.

Nagradu, 19. put po redu, dodeljuje Jedinstveni informatički savez u saradnji sa Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry (EEIG), regionalnim privrednim komorama, informatičkim asocijacijama i velikim brojem domaćih eksperata, koji zajedno čine stručni žiri.

Na svečanosti, koja je organizovana 23. decembra u Skupštini Grada Beograda, priznanja su dodeljena u kategorijama proizvodnja, projektovanje, upravljanje, društvene delatnosti, finansije, zdravstvo, obrazovanje, usluge, veb ostvarenja, stručni skupovi, RTV emisije, izdavaštvo i globalni partneri, navodi se u saopštenju Uprave za zajedničke poslove republičkih organa.

Leave a Reply