Internet · IT

Dobit Yahoo-a opala za 19% uz nešto više prihode

Problemima pritisnuti pionir Interneta Yahoo obavestio je javnost da je u drugom ovogodišnjem kvartalu zabeležio pad dobiti od 19 posto, koja je iznosila 131 milijun dolara

Neto dobit te kompanije u drugom kvartalu, isključujući vanredne stavke, iznosila je 10 centi po deonici, što je dva centa ispod očekivanja Wall Streeta. Istovremeno je, međutim, ostvareno gotovo 1,8 milijardi dolara prihoda, što je šest posto više nego u istome kvartalu 2007.

“Rezultati su nam dobri, uprkos ekonomskim okolnostima i pritiscima Microsofta”, kazao je suosnivač i izvršni direktor Jerry Yang u obraćanju analitičarima i medijima. “Naši  zaposleni suočavaju se sa velikim iskušenjima, ali uprkos okolnostima izvrsno obavljaju svoj posao”.

Protekli kvartal za Yahoo poslovno je obeležio neuspeli Microsoftov pokušaje preuzimanja i teška borba sa korporativnim milijarderom Carlom Icahnom, koji je članove uprave optužio za podrivanje pregovora sa američkim softverskim divom.

Yahoo je potrošio čitavih  22 miliona dolara boreći se protiv neželjenog nastojanja Microsofta, koji je za njegovo preuzimanje  ponudio 44,6 milijarde dolara u gotovini i deonicama.  Microsoft je ponudu povukao 3. maja, budući da je Yahoo odbio da promeni stav i nakon druge ponude uvećane na gotovo 50 milijardi dolara.

Leave a Reply