IT

Dodela ECDL sertifikata polaznicima iz sportskih organizacija

U renoviranoj velikoj sali Sportskog saveza Vojvodine, 27. aprila 2012. godine svečano su dodeljeni sertifikati u okviru projekta “ECDL obuka predstavnika sportskih organizacija” sa teritorije Novog Sada, kao i predstavnika opštinskih sportskih saveza, a koji su finansijski podržali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Svečanom uručivanju prisustvovali su Aleksandra Ristić – zamenica Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Mladen Stojšin – generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, Jasna Pešić i Dragan Veličković – ovlašćeni ispitivači iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i Slađana Grozdić predstavnik škole računara Smart iz Novog Sada.

Na početku svečanosti, sportske radnike, medije i goste je pozdravio generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, gospodin Mladen Stojšin i tom prilikom upoznao prisutne koliko je polaznika do sada uspešno završilo ECDL kurs računarske pismenosti.

Zamenica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Aleksandra Ristić je istakla da je ovo samo nastavak kontinuirane uspešne saradnje različitih nivoa vlasti sa predstavnicima sportskih organizacija, a kao primer navela je da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova u prethodnom periodu uspeo da zaposli određeni broj sportskih radnika na godinu dana i time im omogući redovna primanja i sticanje iskustva. Tim projektom su bili obuhvaćeni i operativni treneri različitih sportova koji su svoje zvanje stekli u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta.

Ovo je praktično nastavak projekta od prošle godine i ima za cilj obuku tj. ECDL sertifikaciju još 50 predstavnika sportskih organizacija sa teritorije grada Novog Sada kao i predstavnika sporta osoba sa invaliditetom (10 kandidata). Prošle godine se kroz ovaj projekat obučilo i ECDL sertifikovalo 50 predstavnika granskih saveza i zaposlenih u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta.

Nakon obraćanja, Aleksandra Ristić je svečano uručila sertifikate, a ispred kandidata koji su prošli obuku veliku zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Gradskoj upravi i Sportskom savezu Vojvodine uputio je Milorad Kilibarda, predsednik saveza za sport i rekreaciju invalida Novog Sada koji su ovom prilikom dobili od strane Sekretarijata laptop na kome će, zasigurno uspešno moći da primene naučeno znanje sa obuke.

Leave a Reply