Događaji · E-servisi · Hardware · IT

Dodela računarske opreme predsednicima okružnih sudova u Kraljevu i Novom Pazaru

Predstavnici Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije nastaviće raspodelu računarske opreme u utorak, 9. septembra, kada će predati opremu predsedniku Okružnog suda u Kraljevu, u 11 časova, Karađorđeva 5, i predsedniku Okružnog suda u Novom Pazaru, u 13.30 časova, Žitni trg 16.

Ministarstvo nastavlja drugu fazu informatičke modernizacije pravosuđa podelom računarske opreme okružnim sudovima u Republici Srbiji, pri čemu su u avgustu opremljeni opštinski sudovi u Rumi, Inđiji, Šidu i Staroj Pazovi.

U narednom periodu oprema će biti dostavljena i okružnim sudovima u Valjevu, Vranju, Zaječaru, Zrenjaninu, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu, Negotinu, Novom Pazaru, Pančevu, Pirotu, Požarevcu, Prokuplju, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu, Čačku i Šapcu.

Ovim sudovima namenjeno je ukupno 35 servera, 264 personalna računara, 348 mrežnih štampača velikog formata i 62 mrežna kancelarijska štampača sa uređajima za smeštaj podataka i uređajima za neprekidno napajanje, čija ukupna vrednost iznosi 419.769 evra.

Računarska oprema je donacija Evropske komisije, koju u Srbiji, u okviru programa podrške reformi pravosudnog sistema, sprovodi Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR).

Cilj informatičke modernizacije sudova je efikasniji i transparentniji rad pravosudnih organa u Srbiji, što je predviđeno Nacionalnom strategijom reforme pravosuđa.

Leave a Reply