IT

Dodeljena priznanja Diskobolos za dostignuća u IT sektoru

Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA) dodelio je večeras priznanja Diskobolos za vrhunska dostignuća u oblasti primene informacionih tehnologija u 2013. godini.

U kategoriji Proizvodnja i projektovanje nagradu je odnela kompanija TeleGroup za projekat digitalizacije glavne stanice Posta NET, dok su specijalna priznanja pripala Univerzitetu Singidunum, kompaniji COMING i Akademiji Filipović.

diskobolos
Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Srbije, kao i Sekretarijat Sudskog savjeta Crne Gore pobedili su u kategoriji Upravljanje. Specijalnu nagradu u ovoj kategoriji dobio je Republicki fond za PIO.

U grupi Društvene delatnosti Diskobolos su osvojili Poreska uprava i MUP, a specijalno priznanje je pripalo bugarskoj kompaniji Musala Soft JSC. Firma Energoprojekt Energodata je nagrađena u kategoriji Finansija, a žiri je posebno priznanje dodelio firmama Mellon Srbija i PC COM Beograd.
Nagradu za projekat u oblasti zdravstva dobio je Lanaco Poslovne informacione tehnologije iz Republike Srpske, dok je Univerzitet Metropoliten dobitnik nagrade u oblasti obrazovanja za sistem studiranja preko interneta.

Su-port dobitnik je nagrade u kategoriji Usluga, zajedno sa firmama Ipsylon i Bandula Bilgisayar Egitim Yayincilik iz Turske. Sajt Lakodoposla.com kompanije Talentmarket najbolji je u oblasti veb ostvarenja.

Specijalne nagrade su dobili stručni skup Infofest, serija Radio-televizije Srbije “Šta su sve tehnologije uradile za nas”, Global consulting & marketing i EBC Test centar za izdavastvo i kompanija Atos i IBM kao globalni partneri.

Predsednik JISA Đorđe Dukić kazao je na svečanosti da je bez obzira na sve promene i krize informatika uvek imala svoj pravac i budućnost. Pobednike je pozdravio i član Privremenog organa Grada Beograda Andreja Mladenović, ističući njihov doprinos razvoju i privrede i države uopšte.

Leave a Reply