IT

Dodeljene nagrade “Diskobolos 2014”

Informatički savez Srbije (JISA) dodelio je u sredu (10. decembra 2014. godine) tradicionalne nagrade “Diskobolos 2014” za doprinos razvoju informatičko-komunikacionih tehnologija u zemlji, a među dobitnicima su Nacionalni portal eUprava i Ministarstvo odbrane.

“Diskobolos” priznanje dobili su i Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i Ministarstvo unutrašnjih poslova za automatizovanu zamenu stare papirne za novu vozacku dozvolu u obliku plate kartice.

Gradska uprava Grada Beograda – Zavod za informatiku i statistiku, dobila je nagradu “Diskobolos 2014” za web kancelariju za brze odgovore privredi.

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda, ovu nagradu, koja se dodeljuje 20 godina uzastopno, dobila je Direkcija za elektronsku eUpravu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samnoupravu, u kategoriji društvene delatnosti, za Nacionalni portal eUprava. Nagradu je primio direktor Direkcije za eUpravu Dušan Stojanović.

Među laureartima je i šest nastavnika informatike u školama u Preševu, Kinkindi, Aleksincu, Nišu, Beogradu i Kruševcu.
Ove godine je “Dikobolos” pripao i firmama “Vlatacom”, “Geneko”, “Saga”, zatim Upravi za zajedničke poslove republičkih organa za Help desk sistem, kao i crnogorskom Ministarstvu prosvete.

Specijalna priznanja JISA dobili su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Narodna bilioteka Srbije i Fondacija NBS, zatim firma “Towers net”, Radio klub Srbija, Radio-televizija Srbije, “Coming” iz Beograda, “InfoXpres” iz Jagodine .

Među dobitnicima specijalnih priznanja JISA su i firma “Ring 9 applicatons softver” i stručna konferencija “Dnevi Slovenske informatike” u Portorožu.

U kategoriji Globalni partneri, specjalno priznanje JISA dobila je kompnija “Schneider Electric Srbija” – “SBB Telepark”

Leave a Reply