IT

Domaći “RT-RK” postaje strateški partner “Zoran” korporacije

“RT-RK”, kompanija za razvoj sistemskih programskih rešenja u domenu potrošačke elektronike, odabrana je za razvoj multimedijalnih aplikacija za ConnectedTV i STB uređaje za kompaniju “Zoran” iz Amerike koja prednjači na tržištu kompleksnih integrisanih kola za najmodernije TV prijemnike, STB i blu-ray uređaje.

Grupa inženjera iz “RT-RK” nedavno je uspešno prilagodila operativni sistem Android kompanije “Google” za “Zoranove” “SupraHD®” i “SupraXD®” procesore.

– Današnji korisnici zahtevaju sve više informacija, od najnovijih vesti, vremenske prognoze i berzanskih izveštaja, do sportskih sadržaja i turističkih ponuda. Naš cilj je da im ponudimo što jednostavniji pristup tim informacijama u jednoj aplikaciji. U isto vreme, želimo da im omogućimo i pristup ličnim servisima kao što su elektronska pošta, video igre, filmovi, muzika ili neki drugi sadržaj koji ih interesuje – izjavio je Nikola Teslić, zamenik generalnog direktora “RT-RK”.

– Potreba korisnika za različitim Internet servisima nastavlja da raste velikom brzinom, a tim za razvoj TV softvera iz “RT-RK” je ispratio ovaj trend i na vreme razvio ključne aplikacije koje u potpunosti odgovaraju našoj platformi. To nam omogućava da ostanemo konkurentni na tržištu i obezbeđuje najkvalitetnije usluge i tehničku podršku našim klijentima širom sveta – rekao je Mustafa Ozgen, generalni direktor kompanije “Zoran”.

“RT-RK d.o.o”, jedna od vodećih kompanija u regionu u oblasti informacionih tehnologija je nastala na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu pre dvadeset godina. Danas “RT-RK” razvija nove softverske komponente i uspešno se probija na internacionalnom tržištu. Zahvaljujući inovativnim kapacitetima i efikasnosti, “RT-RK” je na svetskoj sceni potvrđen i prepoznat kao centar za softver potrošačke elektronike posebno u oblasti novih internet aplikacija integrisanih u TV prijemnike, kao što su: “Cinema”, “Netflix”, “Skype”, “Facebook”, “Twitter” i niz drugih.

Korporacija “Zoran”, sa sedištem u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji, je vodeći dostavljač rešenja na tržištu digitalne tehnike i potrošačke elektronike. Sa više od dve decenije iskustva u razvoju i isporuci tehnologije digitalne obrade signala, “Zoran” je pionir u proizvodnji digitalnih audio i video uređaja visokih performansi, prvenstveno namenjenih kućnoj zabavi. Digitalni TV prijemnici, set-top boksovi, širokopojasni prijemnici, digitalne kamere, mobilni telefoni, multifunkcijski štampači i drugi proizvodi sa “Zoranovim” integrisanim kolima dobili su priznanje za kvalitet i danas se nalaze su u stotinama miliona domova i kancelarija širom sveta. (ekapija)

Leave a Reply