IT

Donacija kompanije LG dečijoj bolnici u Vranju

Kompanija LG Electronics donirala je Multi V III sistem, jedan od najnaprednijih komercijalnih rešenja za hlađenje i grejanje, Odeljenju pedijatrije u okviru Zdravstvenog centra Vranje. Donacija podrazumeva nabavku Multi V sistema III generacije, na koji je priključeno 20 unutrašnjih jedinica, čija je namena hlađenje i grejanje prostorija unutar dečijeg odeljenja. Ukupna vrednost donacije iznosi preko 3,5 miliona dinara.

„Na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Vranje zdravstvenu pomoć dobije u proseku oko 2 500 dece u toku godine i to ne samo iz Vranja, već iz celog pčinjskog okruga i sa teritorije Kosovskog pomoravlja. Sva ova deca zaslužuju da pored kvalitetne zdravstvene usluge imaju i dobre uslove za stacionarno lečenje i oporavak u bolnici. Centralizovan klima sistem koji je ovom odeljenju donirala kompanija LG će svakako doprineti tome”, izjavio je dr Vladimir Stamneković, v.d. direktor Zdravstvenog centra Vranje.

LG Donacija Vranje_Fotografija 3

„Briga o deci je najveća obaveza svih nas i zato nam je izuzetno zadovoljstvo što imamo priliku da na ovaj način pomognemo Odeljenje pedijatrije u okviru Zdravstvenog centra Vranje“, izjavio je Young Wong Lee, generalni direktor kompanije LG Electronics Magyar Kft. „Multi V sistem III generacije obezbediće mališanima prijatan i komforan boravak tokom njihovom lečenja, a pored toga, usled izuzetne energetske efikasnosti, doprineće i značajnom smanjenu troškova ove bolnice.”

Pored velikog broja naprednih funkcija, Multi V III sistem se izdvaja svojim ekološkim karakteristikama i predstavlja jedno od rešenja koje obezbeđuje najveće uštede električne energije na tržištu. Takođe, ovaj model je ujedno i prvi proizvod iz ove industrije koji je dobio CarbonFree® sertifikat, što je naročito bitno zbog zdravstvene institucije u koju je instaliran.

Leave a Reply