Događaji · IT

Društvene mreže u trgovini – 5. Retail IT Summit

Na koji način društvene mreže i internet pomažu trgovcima da se približe kupcima? Da li su društvene mreže dobar sluga a loš gospodar ako se ne koriste na pravi način? Koliko je bitan dobar odnos sa kupcima putem interneta? Na koji način online trgovina olakšava kupcima proces kupovine, i koji su to najnoviji hardversko-softverki procesi koji trgovcima štede novac i vreme? Na ova i slična pitanja odgovor će dati predavači na 5. Retail IT Summit-u koji će se održati 14. 10. U Beogradu.

„Današnji kupci očekuju od trgovca da bude prisutan na društvenim mrežama i da odmah dobiju povratne informacije koje su im potrebne. Danas je postalo uobičajno da trgovac pita kupce za njihovo mišljenje“ rekla je Yvonn Miller, zamenica šefa odeljenja za online komunikacije i community menadžment u Migrosu, najvećem švajcarskom trgovinskom lancu. „Negativna strana ovakvog odnosa je to što su sve povratne informacije koje su na društvenim mrežama  ujedno i javne pa se time dodatno povećava pritisak na trgovce.“ O tome na koji način Migros, koji broji 600 supermarketa, 192 restorana, 308 benzinskih pumpi, i 23 fabrike, vodi brigu o kupcima na društvenim mrežama, i o tome na kakve su probleme u tom domenu nailazili Yvonn će reći više na 5. Retail iT Summitu u Beogradu gde je ujedno i specijalni gost.

it retail

Ovogodišnja tema Retail IT Summit-a je „Društvene mreže u trgovini“ a među predavačima naći će se vrsni stručnjaci iz najvećih svetskih kompanija. Mark Thomson, direktor za Retail u Motoroli reći će nešto više o svojim iskustvima kada je u pitanju najbolji način za povezivanje kupca na internetu sa proizvodima koje nudimo. O rešenjima koja pospešuju produktivnost, pričaće Ciprian Cosma ispred Honeywell-a, dok će o tzv. Touch tehnologijama, govoriti gospodin Mike Sigona, regionalni menadžer u ELO-u. Predavači iz Bugarske George Yankov i Petko Tinchev će govoriti o loyalty konceptima u okviru Explicato rešenja. Za govornicom će se naći i kompanija Datalogic, koja će predočiti najuspešnija iskustva koja pomažu trgovcima u poslovanju. O najnovijim selfcheckout tehnologijama govoriće kompanija NCR.

U izlagačkom delu svoje proizvode predstaviće brojne domaće i inostrane IT kompanije kao što su Service Plus, Opticon, Infokod, Sunbar, Sampro, E-port /Toshiba, dok će se među gostima pojaviti top menadžment domaćih i inostranih trgovinskih lanaca, menadžeri u industrijama robe široke potrošnje, IT menadžeri, marketing menadžeri, menadžeri prodaje kao i mnogi drugi.

5. Retail IT Summit održaće se 14. 10. 2014. U Hotelu Best Western M u Beogradu s početkom u 9h. Svi zainteresovani za učešće mogu više informacija dobiti na [email protected]

Leave a Reply