IT

Dvocifren rast kvartalnog prihoda kompanije Fujitsu

Prihodi od prodaje, koje je kompanija Fujitsu ostvarila u poslednjem tromesečju 2009. godine u EMEA regionu, porasli su za 16 posto u odnosu na isti period godinu dana pre – govore podaci internacionalne analitičke kuće, IDC. Ovakav, zapažen rast u IT industriji, postignut je uprkos tržišnom trendu pada prodaje.

Glavni generator takvog rezultata bilo je brzo prihvatanje Fujitsu ETERNUS DX60 i DX80 disk-sistema za skladištenje podataka na tržištu, nakon lansiranja sredinom 2009. Ovi sistemi projektovani su za potrebe malih i srednjih preduzeća, i karakterišu ih poboljšana efikasnost, pojednostavljeno upravljanje i smanjena potrošnja električne energije. Navedeni modeli takođe poseduju i napredne opcije, poput on-lajn migracije podataka, koje im obezbeđuju da mogu da pružaju adekvatne radne karakteristike i kapacitet tokom kompletnog životnog ciklusa.

Erik Šepard (Eric Sheppard), programski direktor kompanije IDC za disk-sisteme za skladištenje podataka, u Evropi, kaže: „Rast od 16 posto koji je Fujitsu zabeležio u poslednjem tromesečju 2009. u EMEA regionu, važan je signal da se napori kompanije u domenu rebrendiranja već isplaćuju i da ETERNUS DX familija realno adresira potrebe malih i srednjih preduzeća.“

Rast prodaje usledio je nakon što je kompanija konsolidovala svoj kompletan globalan portfolio proizvoda visoke dostupnosti i rešenja za zaštitu podataka pod ETERNUS brendom, u junu 2009. godine. Sistemi ETERNUS DX60 i DX80 sa RAID tehnologijom predstavljeni su u isto vreme.

Jedan od zadovoljnih ETERNUS korisnika je Andrea Angiolini, tehnički menadžer IT sistema u italijanskom Ministarstvu rada i socijalne politke. On komentariše: „U okviru programa tehnološkog inoviranja, odlučili smo se za Fujitsu ETERNUS DX za potrebe konsolidovanja servisa skladištenja veoma važnih poslovnih podataka, upravo zbog pouzdanosti, fleksibilnosti i tehnologije ovih sistema koja pruža dobre radne karakteristike i performanse. Ta Fujitsu tehnologija omogućila nam je da se italijansko Ministarstvo rada uvedemo napredna rešenja za procesiranje, kao i da iz svojih IT sistema izvučemo veću dostupnost i bolje performanse. Kvalifikovan tim ove kompanije nam je takođe pomogao da je integrišemo u svoj sistem, i značajno poboljšamo nivo funkcionisanja svojih servisa.”

Leave a Reply