IT

ECDL obuka predstavnika pokrajinskih granskih saveza

 U utorak, 20. septembra 2011. godine, u sali 23 Vlade AP Vojvodine sa početkom u 11 časova, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, gospodin Modest Dulić uručio je ECDL sertifikate predstavnicima pokrajinskih granskih saveza i pokrajinskog zavoda za sport. Svečanoj dodeli sertifikata, ispred Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu takođe su prisustvovali i ovlašćeni ispitivači Jasna Pešić i Dragan Veličković.

           Ispred škole računara Smart d.o.o iz Novog Sada današnjoj dodeli prisustvovali su Slađana Grozdić, organizator obuke i Predrag Višić. Ispred Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa dodeli je prisustvovao mr Milan Paroški, pomoćnik direktora.

O PROJEKTU

           Projekat ECDL obuka predstavnika pokrajinskih granskih saveza i pokrajinskog zavoda za sport finansijski je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu  dok je realizacija projekta poverena Sportskom savezu Vojvodine.

           Nacionalnom strategijom razvoja informacionog društva, donesenom od strane Vlade Srbije, po preporukama EU i UNdefinisan je ECDL – European Computer Driving Licence standard kao minimalno i svima veoma potrebno poznavanje rada naračunarima. Obuka i testiranje polaznika odvijala se u školi računara Smart d.o.o iz Novog Sada kao i u prostorijama Sportskog saveza Vojvodine u periodu maj-jul 2011. godine. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je takođe obezbedio 2 ovlašćena ECDL ispitivača (Jasna Pešić i Dragan Veličković).

           Ovim projektom započeto je uvođenje ECDL sertifikacije u oblast sporta u APV obukom i sertifikacijom 50 polaznika. Sportskom savezu Vojvodine dodeljena je licenca od strane JISA (Jedinstveni informatički savez Srbije) na period od godinu dana.Cilj je da SSV postane trajni ECDL test centar gde će se vršiti ECDL sertifikacija sportskih stručnjaka i stručnjaka u sportu iz Vojvodine.

           Na jučerašnjoj dodeli uručena su 32 ECDL sertifikata.Ostalo je još 18 kandidata koji trenutno polažu ispite tko da će njima biti naknadno uručeni sertifikati.

Leave a Reply