IT

EdIT 09 – Još jedna uspešna priča stigla do svog happy end-a

Konačno, sve je gotovo. Letnja škola programiranja EdIT 09, koja je ove godine organizovana na rekordnih šest lokacija u tri države (Ljubljana, Maribor, Banja Luka, Sarajevo, Beograd i Kragujevac) uspešno je privedena kraju, a postignuti rezultati nam daju puno razloga za optimizam povodom budućnosti naše kompanije. Obrađeno je nekoliko različitih tema a zajednička nit u svim grupama bilo je visoko interesovanje i motivacija polaznika.

Ove godine, škola je privukla veliki broj mladih talenata koji već imaju solidnu osnovu na polju razvoja programskog koda. U susretu sa iskusnim programerima ComTrade IT Solutions and Services koji su bili predavači u Letnjoj školi EdIT, „mladi lavovi“ su imali priliku da postavljaju teška pitanja, nauče brojne „trikove“ iz prakse i osete atmosferu ozbiljnog poslovnog IT okruženja koja će pratiti većinu njih tokom cele karijere. U veoma produktivnoj razmeni mišljenja i ideja, polaznici su prikupili veliki broj korisnih informacija o svojoj budućoj profesiji i za korak se približili profesionalnom bavljenju softverom.

31. juli, poslednji dan EdIT 09 u Beogradu, bio je rezervisan za svečanost, ali i prezentacije polaznika na temu urađenih projekata. Kako su polaznici bili u mogućnosti da se uvere u značaj i neophodnost saradnje članova tima i realizacije postavljenih zadataka jedino u timskom okruženju, proglašen je najbolji tim EdIT09, ali i najbolji pojedinac.

Najbolji tim KRIStal činili su: Darko Zelić, Vojin Katić, Kristina Smiljković, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Vasiljević, dok je najbolji pojedinac bio Siniša Nedeljković iz tima CRANG.

Ipak, takmičarski duh nije ugrozio prijateljstvo i dobre odnose između polaznika koji su se razvili tokom zajedničkih predavanja u Letnjoj školi EdIT. Po završetku aktivnosti u prvoj nedelji, cela ekipa je grupno otišla na druženje u Majik restoran, gde je atmosfera bila potpuno neformalna i veoma optimistična.

Letnja škola za mlade programere ostavila je vidljiv trag u IT krugovima u celom regionu i još jednom istakla ComTrade kao kompaniju koja misli na svoju, ali i budućnost drugih. EdIT 09 je bio ambiciozan projekat koji je, pored očiglednih rezultata vezanih za ciljeve same škole, doneo važan dokaz organizacionih potencijala naše integrisane softverske vertikale ComTrade IT Solutions and Services.

Naravno, sve ovo nije bilo nimalo lako i ne bi bilo moguće bez odlične koordinacije između članova tima iz različitih država. Polaznici, predavači, demonstratori i organizatori su svojim strpljenjem, angažmanom i nesebičnom podrškom doprineli da EdIT 09 bude na nivou standarda koji važe za sve ComTrade Group aktivnosti.

Leave a Reply