Događaji · E-servisi · IT

Edukativni skup o elektronskoj razmeni dokumenata (EDI)

08. Maja 2009. godine u Beogradu u Privrednoj komori Srbije, (Terazije 23, 2.sprat, Velika sala, sa početkom u 11 časova), u organizaciji Eight Bit-a i Privredne komore Srbije, biće održan edukativni EDI (Electronic Data Interchange) skup za sve zainteresovane kompanije koje razmišljaju o uvođenju i primeni elektronske razmene dokumenata na svoje poslovanje i vezu sa klijentima i poslovnim partnerima.

Na skupu se očekuje dolazak predstavnika velikih trgovinskih lanaca kao i većih proizvođača i dobavljača prehrambenih proizvoda iz Srbije. Pored opšte priče o elektronskoj razmeni podataka, ovaj skup će biti posebno interesantan zbog otvorene diskusije i prezentovanja realnog scenarija implementacije i korišćenja EDI tehnologija u praksi.

Skup je besplatan i otvorenog je tipa.

EDI je medjunarodni standard za razmenu poslovnih dokumenata u digitalnom obliku i predstavlja zajednički jezik kojim kompjuterski sistemi samostalno (ili polu-automatizovano) razmenjuju porudžbine, otpremnice, fakture i sve ostale klasične trgovinske dokumente. EDI postoji kao standard koji se koristi širom sveta poslednjih 20 godina. Ideja je da sva komunikacija od porudžbine pa do najave isporuke, potvrde isporuke, izveštaja o stanju i slanja fakture bude u elektronskom obliku, sertifikovana od strane države u jednom momentu (što će se desiti sledeće godine).

Leave a Reply