ericsson
IT

Elektrilevi odabrao Ericsson za postavljanje i održavanje mreže pametnih brojila

Elektrilevi, najveći distributer električne energije u Estoniji, potpisao je osmogodišnji ugovor sa kompanijom Ericsson koji obuhvata nabavku, instalaciju, sistem integraciju i pokretanje mreže pametnih brojila.

Estonija je jedna od mnogih zemalja koje su instalirale pametna brojila kako bi doprinele ostvarenju cilja Evropske Unije o poboljšanju energetske efikasnosti za 20 odsto do 2020. Elektrilevi ima više od pola miliona pretplatnika u svojoj mreži.

Pametna brojila omogućavaju korisnicima da sami kontrolišu potrošnju energije i smanje troškove, kao i preciznije merenje i naplatu. Kompanije koje se bave distribucijom električne energije dobijaju eliminaciju ručnog očitavanja brojila kao i uštedu kroz brzu detekciju prevara.

Ericsson će sprovesti instalaciju i povezivanje 630.000 pametnih brojila na 2G/3G mobilnu mrežu. Takođe, Ericsson će sprovesti sistem integraciju brojila kao i integraciju sistema za upravljanje podacima.

Tokom ove godine biće sproveden pilot projekat koji uključuje postavljanje 5.700 pametnih brojila dok će se proces instalacije svih 630.000 brojila odvijati od 2013. do 2016. godine.

Leave a Reply