IT

Elektronski otpad ulaznica na koncert

THINK BIG TEAM i Unija srednjoškolaca Srbije u saradnji sa BiS reciklažnim centrom, organizuju drugu rundu akcije RECYCLETON u okviru koncerta OLIVERA KATIĆA u klubu Pravnog fakulteta u Nišu, 22. maja 2010. Cilj ove etape projekta Recycleton jeste podsticanje gradjana da selektiraju I recikliraju elektronski otpad, kao I da se podigne svest o važnosti reciklaže istog.

Karta za sam koncert biće elektronski otpad računari, računarske komponente, monitori, kućišta, miševi, tastature, cdovi, diskete, nosači zvuka, kablovi, televizori, usb-ovi, štampači, skeneri, mobilni I fiksni telefoni I drugi telekomunikacioni uređaji I dodaci, radio aparati, video rekorderi, mikseri, tosteri, mikrotalasne I drugi kuhinjski aparati koji rade na struju, uređaji za video nadzor, igračke na struju itd, koje građani mogu doneti pre koncerta u klub fakulteta ili se mogu obratiti eko patroli koja će isti pokupiti na licu mesta. Sav prikupljen elektronski otpad biće recikliran u BiS Reciklažnom centru iz Pančeva.

Projekat RECYCLETON2010 je drugi po redu eko projekat NVO Think Big Team koji se sprovodi kao maraton ekoloških akcija sa ciljem sakupljanja i recikliranja e-otpada u šest gradova Srbije. Akcija u Nišu je druga u nizu, posle inicijalne akcije u Leskovcu na kojoj je sakupljeno i reciklirano 3t e-otpada! Projekat uživa podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Američkog saveta za međunarodno obrazovanje iz Beograda, a sprovodi se u saradnji sa BiS kompanijom za recikliranje iz Pančeva. U Nišu ovaj projekat podržavaju Američki kutak i Studentski kulturni centrom iz Niša, kao i NVO ,,Ozeleni i ti” i ,,Društvo za zaštitu i unapredjenje mentalnog zdravlja dece i omladine” (Otvoreni klub) iz Niša.

Leave a Reply