IT

Epson i DMI predstavili najnovija dostignuća u primeni i kontrolisanju boja za tekstil

Kompanija Epson i Nemački modni institut (DMI) su na sajmu Heimtextil koji je održan od 14. do 17. januara u Frankfurtu demonstrirali stručnjacima iz oblasti dizajna i proizvodnje tekstila kako da kreiraju, isprobaju i digitalno odštampaju boje na tekstilu, od početnih koraka do završnog proizvoda, koristeći boje koje će biti u trendu u sezoni proleće/leto 2016.

DMI proizvodi kartice sa bojama koje koristi više od 600 kompanija širom sveta kako bi isplanirali dizajn sezonskih kolekcija kada su u pitanju enterijer i moda.

U saradnji sa kompanijama Epson i Color Digital, DMI je uspeo da digitalizuje ove kartice i razvije DMIx©, inovativni standard za digitalnu komunikaciju boja, koji omogućava dizajnerima da precizno identifikuju, uklope i reprodukuju boje kroz sve korake – od prvih ideja do gotovih tekstilnih komada i reklamnih materijala.

Na sajmu Heimtextil, DMI je prikazao čitav radni ciklus koristeći DMIx, od snimanja originalnog dizajna, njegovog prikaza na ekranu, štampanja probnog otiska na Epson štampaču Stylus Pro 4900 do proizvodnje finalnih tekstilnih komada na Epson štampaču SureColor SC-F7100 koji radi na principu sublimacije boja.

 

Epson štampači iz serija SureColor SC-F, SureColor SC-T i SureColor SC-S pružaju praktično neograničene mogućnosti kada je u pitanju dekoracija za enterijer. Ovi štampači su pristupačni i  jednostavni za korišćenje i kao takvi su idealni za dizajnere koji žele da ožive svoje ideje uz veću kontrolu, fleksibilnost i neprevaziđen kvalitet. Na sajmu Heimtextil, Epson je u saradnji sa Blooming Bryony Designs predstavio mogućnosti svojih štampača kada je u pitanju proizvodnja tapeta i dekorativnih materijala za dom. Kreacije su razvijene u bojama koje će biti aktuelne na proleće/leto 2016. godine te su posetioci Epson štanda imali mogućnost da zavire u buduće trendove.

“Mi verujemo da će se svi delovi lanca u tekstilnoj industriji digitalizovati,“ izjavio je Gerd Vilšic, direktor DMI-a. „Naš cilj je saradnja sa vodećim partnerima iz oblasti proizvodnje hardvera i softvera kao što su Epson i Color Digital, kako bismo pokrili celokupan radni ciklus, od dizajna do produkcije rešenja maksimalmog kvaliteta i konzistentnosti boja za što kraće vreme na ovako konkurentnom tržištu.“

 

Ričard Berou, viši menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavio je: “Epson nudi veliki izbor inkdžet štampača koji tačno odgovaraju na potrebe tržišta tekstila – vrhunski kvalitet odštampanih boja, uz maksimalnu produktivnost i minimalano utrošeno vreme. Naša saradnja sa Nemačkim modnim institutom daje sigurnost našim klijentima iz industrije mode i dizajna enterijera da mogu kontrolisati čitav proces od početka do kraja.”

Leave a Reply