ericsson
IT

Ericsson dobio Gartnerovo priznanje

Tokom protekle dve godine Ericsson je napravio strateške akvizicije kompanija kako bi se uspešno pozicionirao kao lider na OSS tržištu. Gartner je u svom Magic Quadrant izveštaju dodelio Ericssonu priznanje za njen OSS portfolio kao i priznanje za najprofitabilniju kompaniju koja se bavim pružanjem OSS usluga za 2011. godinu.

Gartnerov izveštaj ocenjuje sposobnosti end-to-end vendora OSS opreme širom sveta. „Strategiju vezanu za razvoj proizvoda samo usmerili ka akviziciji i planiranju alata za upravljanje s ciljem jačanja naše vodeće pozicije na tržištu. Ponosni smo što smo od Gartnera dobili ovo veliko priznanje i verujemo da je ono pravi pokazatelj naših sposobnosti. Naša rešenja pomažu telekomunikacijskim operatorima da adekvatno i pravovremeno odgovore na potrebe njihovih korisnika, a istovremeno zadovoljavaju potrebu za povećanom efikasnošću i inovacijama u upravljanju servisima i mrežnim operacijama“, rekao je Per Borgklint, direktor Ericsson-ove poslovne jedinice za podršku i rešenja.

Kao potvrda ulaganja u OSS tržište, Ericsson je objavio preuzimanje kanadske kompanije ConceptWave čime će povećati ponudu OSS i BSS rešenja. Sa integracijom prethodno preuzete Telcordie, Ericsson danas poseduje najopsežniji OSS/BSS portfolio, ključni element strategije svakog operatora.

Kroz Ericssonove globalne angažmane u domenu konsaltinga i integracija sistema, kompanija nudi usluge savetovanja vezane za razvoj poslovanja i integraciju end-to-end rešenja koja uključuju OSS, BSS, poslednju generaciju platformi za dostavljanje usluga, rešenja za međupovezivanje usluga i modernizaciju sitema.

Leave a Reply