Događaji · IT

Ericsson donirao kliniku u Tiršovoj

Kompanija Ericsson, svetski lider u oblasti telekomunkacija, pred Božićne i Novogodišnje praznike poklonila je Univerzitetskoj dečijoj klinici ultrasoničnu sondu za ultrazvučni pregled bubrega i mokraćnih puteva, koja predstavlja neophodan deo u proveri urinarnog trakta kod dece.

Ugovor o donaciji svečano su potpisali Bo Andersson, predsednik kompanije Ericsson u Srbiji i Milan Đukić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Svečanost je uveličala švedska princezaViktorija.

Tradicionalno, već deset godina, kompanija Ericsson poklanja neophodne aparate deci hospitalizovanoj u Tiršovoj. U želji da doprinese poboljšanju uslova lečenja dece, Ericsson je krajem prošle godine poklonio Urostym, namenjen za rehabilitaciju muskulature karličnog dna koji je u potpunosti prilagođen deci. Ultrasonična sonda za ultrazvučni pregled bubrega i mokraćnih puteva predstavlja dodatnu opremu za aparat Urostym, koji će doktorima olakšati posao u lečenju dece.

„Dečji osmeh može da ulepša dan, a mi smo želeli da im omogućimo da što pre ozdrave i srećno se igraju van ove bolnice. U tom cilju želimo da vrhunskim lekarima i stručnjacima u Tiršovoj olakšamo posao, nabavkom neophodne opreme, koja će im koristiti za što efikasnije lečenje dece“, objasnio je Bo Anderson, predsednik kompanije Ericsson u Srbiji. „Društveno korporativna odgovornost je nešto na šta uvek moramo da se vraćamo, sa idejom da doprinosimo rešavanju problema sa kojima se ovom društvo suočava. Iz tog razloga ćemo učestvovati i na CSR konferenciji u Sava centru, gde ćemo pokazati na koji način tehnologija koja sve više postaje deo svakodnevnice, može da se iskoristi u podršci i brizi deci, starijima i osobama sa invaliditetom“.

Paralelno sa donacijom u Tiršovoj Ericsson će biti i ko-partner CSR konferencije, koja će se od 12. do 16. decembra održati u Sava centru. Ericsson će prikazati na koji način kompanija koja se bavi telekomunikacijama, može da doprinese poboljšanju brige o ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.

Leave a Reply