IT · Telekomunikacije

Ericsson gradi 4G mrežu TeliaSoneri

SoneraEricsson i TeliaSonera objavili su potpisivanje ugovora vezanog za komercijalnu LTE mrežu. Izvedba 4G mobilne širokopojasne mreže ponudiće najviše brzine data prenosa ikada realizovane uz najbolju interaktivnost i kvalitet. Ova mreža će pokriti švedski glavni grad Stockholm, a ugovor je prva Ericssonova komercijalna izvedba LTE tehnologije.

Nove funkcije vezane za prijatelje i umreženost biće omogućene uz samo 1 klik. Čitanje on-line multimedijalnih novina bez napora, kao i gledanje TV programa u HD (high-definition) rezoluciji na zahtev postaće stvarnost za korisnike ove mreže.

Nova 4G mreža omogućiće širokopojasne usluge mobilnim korisnicima na sličan način kao što je to mobilna telefonija učinila sa govornom uslugom. Uz performanse u stvarnom vremenu, te 10 puta više brzine prenosa podataka u odnosu na današnje mobilne širokopojasne mreže, korisnici će uvek moći biti spojeni, čak i u pokretu.

Ericsson i TeliaSonera započeli su izvedbu mreže u Stockholmu, a komercijalni rad je planiran u 2010. godini. Ericsson će osigurati usluge mrežne implementacije i upravljati mrežom u početnom radu. Ugovor uključuje i dugoročne odnose u kojem će oba partnera zajednički evoluirati način na koji korisnici upotrebljavaju usluge mobilnog širokopojasnog pristupa uz LTE tehnologiju.

Leave a Reply