IT

Ericsson gradi sistem za upravljanje brodskim saobraćajem

Početkom maja, kompanija Ericsson proširila je svoje poslovanje u Severnoj Africi sa dva kapitalna projekta u Alžiru.

Zajedno sa partnerima Kongsberg Norcontrol IT, Indjaz Bouhaddid i Korea Trading and Industries Co. Ltd kreirala je sistem za upravljanje brodskim saobraćajem (VTMIS).

Njega čine kontrolni centri u 11 lokalnih i tri regionalne luke kao i u jednoj nacionalnoj luci. VTMI sistem će unaprediti bezbednost pomorskog saobraćaja u Alžiru efikasnijim praćenjem brodova i omogućiti ranija upozorenja za potencijalne sudare, nasukavanja i zagađivanje mora.
Izgradnja VTMI sistema će uticati na ekonomski rast i efikasnije transport robe u Alžiru kao i ispunjavanje međunarodnih standarda u pomorskom saobraćaju.

Ericsson

Takođe, kompanija Ericsson će kreirati i implementirati LTE mrežu za Algerie Telekom, koja će biti prva LTE i VoLTE mreža u Severnoj Africi. Kao najveća zemlja u Africi, geografski teren Alžira nije najpogodniji za instalaciju optičke mreže. Upravo LTE će omogućiti brzu širokopojasnu konekciju korisnicima u celom Alžiru.

Ericsson je vodeća kompanija na LTE tržištu, a 50 odsto LTE saobraćaja putem pametnih telefona obavlja se kroz Ericssonove mreže.

Leave a Reply