IT

Ericsson i AT&T unapređuju koncept umreženog vozila

Kompanije Ericsson i AT&T radiće zajedno na unapređenju koncepta umreženog vozila (Ericsson Connected Vehicle Cloud), omogućujući nove vidove konekcije za uređaje i aplikacije na ovoj platformi. Ova saradnja doneće bolje korisničko iskustvo i pomoći auto industriji da unapredi cloud ekosistem u vozilima kroz napredne mogućnosti povezivanja uređaja.

ericsson1

Connected Vehicle Cloud je zasnovan na Ericssonovoj Service Enablement platformi, koja omogućava vozaču i putnicima povezivanje uređaja i korišćenje aplikacija putem ekrana u samim vozilima.

ericsson2

Na ovaj način mogu se proveriti potencijalni mehanički problemi vozila, zakazati servis, povezati željeni uređaji bežičnim putem i koristiti info servisi tokom vožnje. Takođe, ovo rešenje omogućava i korišćenje zasebnih third-party aplikacija, koje pružanju različite informacije, poput stanja na putevima ili satelitskih radio stanica.

Umrezeno vozilo

Connected Vehicle Cloud je deo Ericssonove Transport and Automotive ponude, zasnovane na tehnologijama i rešenjima iz OSS/BSS portfolia kompanije, koja pomaže auto industriji da razvije bezbedniji i fleksibilniji sistem umreženog vozila za vozače i putnike.

Leave a Reply