IT

Ericsson kupuje Technicolor odeljenje elektronskih medija

Lider u oblasti komunikacionih tehnologija i usluga, kompanija Ericsson, objavila je da je predala obavezujuću ponudu za kupovinu odeljenja za elektronske medije kompanije Technicolor sa sedištem u Francuskoj.

Akvizicija znači da će Ericsson preuzeti oko 900 vrhunskih profesionalaca, nekoliko velikih klijenata među elektronskim medijima kao i poslove u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Holandiji. Takođe, ova akvizicija će omogućiti značajno povećanje i proširenje trenutnih Ericssonovih usluga i servisa u segmentu elektronskih medija.

Najavljena akvizicija je u skladu sa Ericssonovom strategijom o širenju u području elektronskih medija, koja će omogućiti kompaniji da postane vodeći operator u domenu upravljačkih usluga za radijske i televizijske stanice. Ericsson će primeniti svoj postojeći poslovni model, koji već koristi u telekomunikacionom segmentu, da unapredi, donese inovacije i poveća prihode emiterima.

“Kako TV industrija prolazi kroz korenite promene, tranzicijom na višeplatformsku i televiziju na zahtev, neophodna je saradnja sa pouzdanim partnerima koja će omogućiti emiterima da se uspešno nose sa komercijalnim i tehničkim zahtevima i da budu konkurentni na tržištu,” rekao je Magnus Manderson, izvršni potpredsednik i direktor Business Unit Global Services sektora kompanije Ericsson.

Leave a Reply