IT

Ericsson Nikola Tesla: Novi izvozni poslovi vredni 10 miliona dolara

Kompanija Ericsson Nikola Tesla ugovorila je na tržištu Zajednice Nezavisnih Država nove poslove u vrednosti od 10 miliona dolara. Sa kupcem Svjazinvest, najvećim ruskim fiksnim operatorom i dugogodišnjim poslovnim partnerom kompanije Ericsson Nikola Tesla, sklopljen je posao kojim se rekonstruiše njegova telekomunikaciona mreža u severozapadnoj regiji Rusije i to u Arhangelsku, Kalinjingradu, Komi, Vologdi, Pskovu, Sankt Peterburgu, Novgorodu, Kareliji i Murmansku. Važno je napomenuti da se ovim projektom zamenjuje devet Alcatelovih i Siemensovih centrala sa Ericssonovim savremenim centralama u fiksnoj mreži.

“Ugovorena realizacija novih zonskih čvorova u svim oblastima Severozapadne regije Rusije, pretplatnicima te regije omogućiće izbor alternativnih operatora u međugradskom i međunarodnom saobraćaju. Ovim ugovorom Ericsson znatno proširuje svoju instaliranu bazu u toj regiji, a prodire i u nove oblasti, stvarajući tako platformu za buduća proširenja i uvođenje novih usluga”, rekao je Josip Jakovac, potpredsednik kompanije te direktor Prodaje i marketinga za tržište Zajednice Nezavisnih Država.

Istovremeno Ericsson Nikola Tesla ugovorio je i izvozne poslove sa operatorom Peterstar iz Sankt Peterburga o isporuci opreme za proširenje širokopojasne mreže te sa operatorom mobilne telefonije MegaFon o isporuci delova za proširenje fiksne telekomunikacione mreže te opreme za ćelijsko planiranje. Značajan udeo novih izvoznih poslova odnosi se i na najmodernije IP poslovne komunikacione sisteme.

4 thoughts on “Ericsson Nikola Tesla: Novi izvozni poslovi vredni 10 miliona dolara

 1. Svi poslovi

  Čini mi se da od danas neću koristiti nijedan proizvod kompanije Ericsson. Da su Nikolu Teslu uzeli za celo područje bivše SFRJ pa da im čovek i oprosti. Ovako, pošto pomažu pokušaj Hrvata da nam ukradu Nikolu Teslu, znamenje Srbije kakvo je jedan od najvećih naučnika u istoriji čovečanstva, srpski naučnik koji je najbolje od sebe dao u SAD-u. Razumeo bih da ga Amerikanci svojataju. Da Tesla nije živeo i radio u SAD-u, verovatnoća da bi njegovo ime i danas bilo tako blještavo je veoma mala. Ali on niti je bio Hrvat, niti je Hrvatska imala bilo kakvu zaslugu za njegov put do zvezda. Činjenica da to radi strana kompanija je nešto što bi zahtevalo reakciju zvaničnika iz Beograda.

 2. Svi poslovi

  Gorane, 1949. godine smo živeli u FNRJ, od 1946. do 1963. godine, ako se ne varam. Sa jedne strane, to je podrazumevalo i Srbiju, to je sve bila jedna zemlja i niko tada nije javno pokazivao želju da je čerupa. Da je sve što nosi Teslino ime gurano u Srbiju, to bi tada bilo obeleženo kao nacionalizam i napad na komunizam. Takođe, smatram da je iz poslednjih šezdesetak godina treblo izvući neke zaključke. Primetio si da sam naglasio da moj stav ne bi bio isti u slučaju da je to naziv za celo područje bivše SFRJ. Čak i da neka finska kompanija nosi teslino ime, ja ne bih imao ništa protiv. Smatrao bih to za odraz poštovanja. Nemam ništa protiv Tesla motors. Čak im skidam kapu. Sa druge strane, svaka ozbiljna kompanija treba da istraži tržište pre nego što odredi naziv za svoje predstavništvo. Ako oni ne znaju ko je taj čovek bez koga ni oni danas ne bi bili to što jesu, neka im je na čast. Ako ne znaju kakav će to utisak stvarati u Srbiji, to znači da nisu dobro istražili tržište. Zato sam im poslao pismo o ovom pitanju. Ja zaista do danas nisam znao…

 3. Goran Aničić Post author

  Nacionalna svojatanja znamenitih ličnosti nemaju smisla, a ovo

  “Nemam ništa protiv Tesla motors.

  su već dvostruki standardi :)

Leave a Reply