IT · Telekomunikacije

Ericsson Nikola Tesla sklopio novi posao na Kosovu vredan 1,7 miliona $

Kompanija Ericsson Nikola Tesla nastavlja svoje uspešno poslovanje na kosovskom tržištu nakon što je krajem prošle godine iz temelja sagradila GSM mrežu za novoga kosovskoga mobilnoga operatora, kompaniju Ipko. Novi ugovor na ovom tržištu potpisan je 17. marta 2008. u području fiksnog širokopojasnog pristupa Internetu, sa tamošnjim operatorom PTK (Post and Telecommunications of Kosovo J.S.C.) za poslove isporuke, implementacije i integracije VDSL2 pretplatničkih linija na području celoga Kosova.

Kompanija je ovaj posao, vredan oko 1,7 miliona dolara, osvojila pokazavši se kao najkvalitetniji ponuđač na javnom konkursu koji je bio raspisan u krajem prošle godine.

“Realizacija posla je u toku, a po završetku projekta korisnicima na Kosovu biće omogućen brzi širokopojasni pristup internet sadržajima i uslugama utemeljen na najsavremenijoj VDSL2 tehnologiji”, izjavio je nakon potpisivanja novog ugovora Ivan Barać, koji je u Ericssonu Nikoli Tesli odgovoran za prodaju na Kosovu.

„Za Ericsson Nikolu Teslu ugovor sa PTK-om ima strateški značaj budući da je reč o novom kupcu i budući da smo, nakon veoma uspešnoga prodora u mobilnoj telefoniji, ovim poslom ušli i u fiksni telekomunikacioni segment na kosovskom tržištu. PTK-u ćemo omogućiti da svojim korisnicima ponudi širokopojasni pristup velikih brzina, čime će se ovaj operator svrstati među provajdere trenutno najsavremenijih komunikacionih usluga. Širokopojasni pristup u današnje vreme predstavlja područje sa velikim potencijalom za poslovni rast te operatorima, čije mreže ga podržavaju, otvara nove poslovne prilike. Posebno sam zadovoljna što ćemo realizacijom ovoga ugovora pomoći našem kupcu da se pozicionira i ostvari svoj poslovni rast upravo u tom području“, prokomentarisala je ugovor mr.sc.Gordana Kovačević, predsednica Ericssona Nikole Tesle.

Leave a Reply