IT · Telekomunikacije

Ericsson NT i BH Telecom potpisali ugovor vredan 7,7 miliona evra

Kompanije BH Telecom  Sarajevo i Ericsson Nikola Tesla potpisale su juče u Sarajevu ugovor u vrednosti od 7.681.055 evra, kojim će se obezbediti dalji razvoj BH mobile mreže u domenu radio, core i servisne mreže.

Predmet ugovora podrazumeva povećanje pokrivenosti u smislu ostvarivanja zadanog cilja od 100 odsto pokrivenosti stanovništva, povećanje kapaciteta i kvaliteta radio mreže, čime će se obezbediti kvalitetno korišćenje govornih, SMS i brojnih drugih usluga za postojeće i nove korisnike BH Mobile, te uvođenje novih funkcionalnosti u radio mrežu sa posebnim aspektom na prenos podataka i obezbeđenju kvaliteta radio mreže.

“Izražavam veliko zadovoljstvo zbog saradnje Ericsson Nikole Tesle sa kompanijom BH Telecom u području mobilne telefonije. Ovi ugovori otvaraju perpektivu za još veće zajedničke projekte sa našim strateškim kupcem na daljnjoj modernizaciji mobilne mreže u BiH“, naglasila je predsednica Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević.

Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović istakao je da je potpisivanje ugovora očekivani sled stalnog razvoja i unapređenja mreže BH Telecoma i da ovi projekti osiguravaju korisnicima pristup novim tehnologijama i funkcionalnostima na području mobilne telefonije sa ciljem bržeg i kvalitetnijeg komuniciranja i dostupa informacijama bez obzira na mesto i vreme.

Leave a Reply