IT

Ericsson NT izvozi u Rusiju

Ericsson Nikola Tesla sklopio je u zadnjih nekoliko nedelja na tržištu Rusije, Moldavije i Kazahstana te na nekim drugim tržištima za koje kompanija ima odgovornost, izvozne poslove vredne 3 miliona dolara.

Reč je o poslovima na području fiksne telefonije i poslovnih sistema i to ugovoru za Telephony Softswitch (TSS), proširenju i modernizaciji AXE centrala, proširenju EDA sistema kojim se uspešno razvija širokopojasna pristupna mreža, isporuci novih prenosnih sistema (MiniLinkova) te proširenju kao i isporuci novih poslovnih MX ONE TSW sistema.

Značajni udeo ukupne vrednosti ovih novih izvoznih poslova odnosi se na isporuku poslovnih sistema tipa MX-ONE TSW

Komunikacioni sistemi Ericssona Nikole Tesle biće pušteni u rad u Voronježu, u šest gradova Centralne Rusije, u Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici, u Kazahstanu i za specijalnog kupca.

Ugovori su sklopljeni sa kupcima Megafon iz Moskve, Tozzi S.R.L iz Moskve, sa privatnim operatorom Interdnjestrcom iz Tiraspolja (Moldavija), a u Kazahstanu sa operatorom TOO Bikada iz grada Aktaua.

Značajni udeo ukupne vrijednosti ovih novih izvoznih poslova odnosi se na isporuku poslovnih sistema tipa MX-ONE TSW. Novim narudžbinama na području poslovnih sistema Ericsson Nikola Tesla dodatno potvrđuje svoje reference što je od velike važnosti za određivanje pozicije ove hrvatske kompanije u odnosu na kompaniju Aastra kojoj je korporacija Ericsson nedavno prodala taj deo svog proizvodnoga portfelja.

Leave a Reply