IT

Ericsson objavio rezultate poslovanja u drugom kvartalu

Neto prodaja u drugom tromesečju iznosi 4,78 milijardi evra dok je u istom razdoblju prethodne godine iznosila 4,45 milijardi evra

Prodaja u mrežnom segmentu pala je u odnosu na drugo tromesečje prošle godine usklađeno sa uticajem kretanja kursa, što je odraz trenutnog stanja na tržištu. Nastavak rasta data saobraćaja  u mobilnim mrežama vodi do većeg rasta prodaje WCDMA i transmisijskih ssitema, kao i nadogradnje IP mreža. U međuvremenu, manji volumen izgradnje GSM mreža, prvenstveno na tržištima u razvoju, utiče na ukupni rezultat od prodajnih aktivnosti.

Područje usluga predstavlja 38% prodaje, pod uticajem snažnog rasta profesionalnih usluga. Liderska pozicija potvrđena je prvim ugovorom na području upravljanih usluga u Africi sa Zainom i ugovorom na području mrežnih usluga sa Sprintom u SAD-u. U trenutnom ekonomskom okruženju gde se operatori usredsređuju na efikasnost i troškovnu efikasnost, Ericsson ima koristi od svog snažnog portfelja usluga, uz dobrobit od ekonomije razmera i globalnu prisutnost.

Kada je reč o tri osnovna Ericssonova segmenta poslovanja, ostvaren je rast prodaje kako sledi: prodaja mreža narasla je u odnosu na drugo tromesečje prošle godine za 4% (međutim ako se uključi efekt kretanja kursa ostvaren je pad), prodaja profesionalnih usluga porasla je za 28%, područje multimedijalnih sistema  za 23%, a ukupni prihodi od prodaje porasli su 7%.

Leave a Reply