ericsson
IT

Ericsson potpisao sedmogodišnji ugovor sa italijanskom kompanijom FASTWEB

Kompanija Ericsson potpisala je sedmogodišnji ugovor za upravljanje servisima koji uključuje spajanje i transformaciju data centara, kao i upravljanje operacijama unutar IT infrastrukture sa FASTWEB, Italijanski operator u vlasništvu Swisscom Grupe.

Ugovor obuhvata savetovanje oko integracije sistema, transformaciju, upravljanje i održavanje FASTWEB-ovih data centara. Koristeći Ericsson-ove usluge konsaltinga i integracije sistema, doći će do sjedinjavanja dva data centra pomažući na taj način FASTWEB-u da efikasnije koristi svoju infrastrukturu, poboljša pristup tržištu i smanji uticaj na okolinu.

Mario Mella, glavni tehnološki direktor u FASTWEB-u, je izjavio: “Ovo je izuzetno važan korak za FASTWEB i izbor pravog partnera bio je ključan. Ericsson-ovo rešenje je posedovalo pravu mešavinu inovacije, najnovije tehnologije i kontrolisanog pristupa. Koristićemo sve benefite skalabilne i moćne platforme koja podržava napredne servise.”

Valter D’Avino, potpredsednik i šef u upravljanju uslugama u Ericsson-u, kaže: „FASTWEB nam je veoma važan klijenent jer usluge koje pruža korisnicima izlaze iz granica usluga klasičnog telekoma. Stapanjem nekoliko industrija (telekom, mediji, internet), tehnologija postaje sve kompleksnija, a naša misija je da upravljamo tom kompleksnošću i osiguramo pružanje dinamičnih i kvalitetnih usluga koje su orijentisane ka klijentu.

Leave a Reply