IT

Ericsson se pridružio fondaciji Foresta Vitakera

Na Social Good Samitu koji se održava u Nju Jorku, kompanija Ericsson najavila je saradnju sa oskarovcem i UNESCO ambasadorom Forestom Vitakerom u okviru fondacije koja ima za cilj promovisanje mira među mladima širom sveta. PeaceEarth fondacija okuplja kompanije i pojedince koji će zajedno pokretati različite programe, inicijative i kampanje širom sveta.

“Kroz Ericssonovu podršku PeaceEarth fondaciji moćićemo da kreiramo program Umreženog društva u Južnom Sudanu i Ugandi koji će nam pomoći da zajedno dođemo do cilja, odnosno da pomerimo globalno društvo ka miru, korak po korak,” rekao je Vitaker.

Kompanija Ericsson, u okviru globalne inicijative za bolju edukaciju Connect To Learn, obezbediće niz ICT rešenja u školama na dve lokacije u Južnom Sudanu i Ugandi. Ova rešenja će omogućiti PeaceEarth fondaciji internet pristup i stvaranje produktivnog okruženja u kojem će mladi moći da se edukuju i sprovode različite inicijative.

Takođe, kroz Connect To Learn program Ericsson će obezbediti WiFi mrežu kao i obuku učitelja i studenata kako bi mogli da koriste Ericssonova cloud rešenja tokom edukacije.

Tokom Social Good Samita u Nju Jorku, održan je okrugli sto u kojem su učestvovali Forest Vitaker, Hans Vestberg direktor kompanije Ericsson i Džefri Seš direktor Earth Instituta na Univerzitetu Kolumbija. Tom prilikom gospodin Vestberg je istakao: “Saradnja sa PeaceEarth fondacijom je prirodan nastavak naše inicijative Technology for Good koju sprovodimo širom sveta. Društvo ne može da se razvija niti da ekonomski napreduje dok ljudi pate usled ratova i prirodnih katastrofa. Nadam se da će naša saradnja poboljšati edukaciju i pomoći PeaceEarth fondaciji da ostvari svoje ciljeve.

Leave a Reply