IT

Ericsson uručio donaciju Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj

Kompanija Ericsson, svetski lider u oblasti telekomunikacija, organizovala je donaciju Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj. Ericsson je tradicionalni donator odeljenju za hemodijalizu u ovoj klinici. U skladu sa svojim predviđanjem da će do 2020. godine biti 50 milijardi različitih koncekcija širom sveta, kompanija Ericsson je ove godine, po jedanaesti put, donirala kompjuter koji je obezbeđen sa internetom i ostalim multimedijalnim sadržajima, tako da deca koja čekaju na dijalizu mogu da uče, pretrazuju internet, gledaju filmove, slušaju muziku ili se igraju. Generalni direktor kompanije Ericssona u Srbiji, gospodin Antonio Passarella ovom prilikom je pored donacije, podelio novogodišnje paketiće deci smeštenoj na odeljenju za dijalizu.

“Danas se ponovo povezujemo sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj, čineći ovu vezu koju smo uspostavili pre 11 godina još jačom. Nadam se da smo ovoj hrabroj deci omogućili da nešto nauče o kompjuterima, ali i da se povežu sa svetom u toku svog lečenja na klinici.“ rekao je Antonio Passarella, direktor Ericssona u Srbiji.“

Švedska kompanija Ericsson obradovala je decu 13. decembra, na dan Svete Lucije, tradicionalnog švedskog praznika. Sveta Lucija je simbol svetlosti i označava povratak svetlijih dana, kada svi pokazuju svoju zahvalnost Kraljici svetlosti (Luciji) jer donosi nadu tokom mračnijih dana u godini. Ovo je takođe vreme kada ljudi posebno vode računa o ljudima sa posebnim potrebama. Budući da su deca budućnost sveta, Ericsson se trudi da unese optimizam, nadu i dobar duh u njihove živote.

Leave a Reply