Ericsson
IT

Ericsson za norveškog operatora Tele2 izgrađuje 4G mrežu

Kako prenosi Android Revija, kompanija Ericsson i norveški operator Tele2 potpisali su ugovor kojim je predviđena izgradnja 4G mreže u Norveškoj koja će imati nacionalnu pokrivenost. Takođe, prema ugovoru, Ericsson će nadograditi i proširiti postojeće 2G i 3G mreže operatora u Norveškoj i obezbediti bežična pristupna rešenja. Sporazum je u skladu sa strategijom Tele2 koji želi da unapredi svoju tržišnu poziciju, postane lider i nastavi sa proširenjem svoje ponude.

ericsson

Sporazum uključuje multi-standard opremu koju čine bazne stanice iz Ericsson RBS 6000 serijeLTE RAN softver, nadogradnju postojećeg 2G i 3G softvera za pristup mreži, kao i nadogradnju osnovnih mrežnih rešenja.

Robert Puskaric, predsednik kompanije Ericsson za region severne Evrope i centralne Azije, izjavio je: “U 2008. počelo je naše strateško partnerstvo sa Tele2 u Norveškoj i ovaj novi ugovor je važan korak u daljem razvoju. Ericsson će postati glavni partner za nadogradnju 2G i 3G infrastrukture u Norveškoj, kao i za izgradnju nove 4G mreže. Naš cilj je da pomognemo Tele2 da pruži još kvalitetnije mobilno iskustvo svojim pretplatnicima širom zemlje.“

Nedavno objavljena Ericsson Mobility Report studija predviđa da će za pet godina 60 odosto svetske populacije biti pokriveno LTE signalom. Ericsson je isporučio više od 150 LTE / EPC mreža širom sveta, od kojih se već više od 80 koristi u komercijalne svrhe.

Leave a Reply